Qantas bekræfter første non-stop rute mellem Australien og Europa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Qantas bekræftede i weekenden at de fra marts 2018 vil flyve non-stop fra Perth til London. Ruten mellem det vestlige Australien og den engelske hovestad er på 14.498 km og bliver den første non-stop rute mellem Australien og Europa.

Ruten bliver ved åbningen den længste fløjet af et Boeing 787-fly med en flyvetid på cirka 17 timer, men dog “kun” verdens tredje længste passagerrute.

“Dette er en revolutionerende rute fløjet af et revolutionerende fly. Australierne har aldrig haft en direkte forbindelse til Europa, så det åbner op for en lang række nye muligheder.

Dette er også en fantastisk nyhed for rejsende, som får lettere ved at komme til London. Det er godt nyt for Western Australia, fordi ruten vil skabe nye jobs og mere turisme. Det er også godt nyt for vores nation, da det bringer os tættere på en af vores største handelspartnere og kilde til besøgende”

-Alan Joyce, CEO Qantas Group

Teknologiske fremskridt muliggør ruten

Den nye non-stop rute gøres mulig af nye og moderne Boeing 787-9 Dreamliner-fly, som ud over en imponerende rækkevidde også byder på øget komfort for passagererne, blandt andet i form af lavere kabinetryk og mindre støj.

I den udgave af flyet som Qantas vil benytte på den nye rute mellem Perth og London, vil der blot være 236 sæder i alt, fordelt på Business Class, Premium Economy og Economy.
Til sammenligning har en række andre selskaber, som eksempelvis Air New Zealand og Air Canada, op til 66 ekstra sæder i deres Boeing 787-9 maskiner.

 

Economy Class på Qantas Boeing 787-9 (grafik fra selskabets hjemmeside)
Economy Class på Qantas Boeing 787-9 (grafik fra selskabets hjemmeside)

Et hav af nye muligheder

Både for australiere og besøgende åbner ruten op for et hav af nye muligheder.

Undersøgelser lavet forud for den endelige beslutning om at åbne ruten viser, at australiere fra både den øst- og sydlige del af landet, vil benytte ruten fra Perth. For mange vil det endda være en oplagt mulighed for at klare noget forretning eller besøge familie, før den videre rejse mod Europa.

Business Class Qantas Boeing 787-9 (grafik fra selskabets hjemmeside)
Business Class Qantas Boeing 787-9 (grafik fra selskabets hjemmeside)

For besøgende fra Europa, og Danmark, er ruteåbningen i den grad også en fantastisk nyhed.

Afhængig af hvordan fartplanen bliver i 2018, er der potentiale for at danske rejsende kan flyve fra Billund, København eller Hamborg, og med et flyskifte i London være i Australien markant hurtigere end i dag.

Perth og det vestlige Australien er et oplagt sted at starte eller slutte sin Australien-rejse, og med den nye rute vil mange flere rejsende med stor sandsynlighed vælge det vestlige Australien til.

Det bliver spændende at følge i de kommende måneder, hvorledes Qantas vil prissætte ruten samt hvilke muligheder der bliver for at bruge og ikke mindst optjene bonuspoint på ruten. Hos InsideFlyer følger vi naturligvis udviklingen.

Kilde: Qantas.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *