Travel Risk Map: De farligste lande at rejse til

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvert år bliver der tilføjet lande til listen med en negativ rejseanbefaling.

Heldigvis bliver der ofte også fjernet nogle lande igen. Om ikke andet, er det en god ide at sikre sig at det er sikkert at rejse til det pågældende land. På den nyeste version af Travel Risk Map kan man se om der er nogle farer. Vi laver et lille uddrag af de mest farlige destinationer.

Travel Risk Map
Travel Risk Map

I december er mange allerede i gang med at planlægge deres sommerferie. Derfor syntes vi at det var en god ide at indsamle lidt baggrundsinformation så du kan trygt kan tage afsted. Control Risk og International SOS har sammen udarbejdet kortet. Mange har den opfattelse om at det er farligt at rejse til bestemte lande, mens der egentlig ikke er noget at frygte. For eksempel har mange lavet deres planer om på grund af Zika-virussen og også statskuppet i Thailand i 2014 afspejlede sig i en tilbagegang i turismen.

I følge International SOS er de farligste lande i Mellemøsten Syrien, Afghanistan og Yemen. I Afrika er det Libyen, Sydsudan, Somalia, Darfur og Mali, især i nærheden af Timbuktu og Kidal.

Hvordan bruger du kortet?

Når du kommer ind på sitet kan du vælge tre forskellige kort i højre hjørne i toppen: ‘Travel security risk’, ‘Medical risk’, og Road safety risk’. Det er påfaldende at netop usikre veje og dernæst småkriminalitet er nævnt som sikkerhedsrisici. Der er politisk uro i mange lande, hvor der ofte kan opstå protester. Så længe man holder sig væk herfra, behøver man ikke opleve nogle problemer. Til sidst vil vi anbefale altid også at kombinere informationerne med rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet.

Rejser du til et land hvor der er en risiko, sørg så altid for at have numret til den danske ambassade i telefonen, så man har den i nærheden hvis det bliver nødvendigt. Udenrigsministeriet tilbyder også en App ‘UM Rejseklar’, som indeholder de vigtigste information og kontaktinformation på den lokale ambassade på rejsen. Du kan også registere dig på Danskerlisten, som giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig i udlandet i en krisesituation. Det kan være ved naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt i det land, du opholder dig i.

Safe travels!

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Susan Poeder fra vores søsterside Insideflyer.nl



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *