Qatar Airways lancerer unbundled ‘basic business’ billet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Allerede i 2016 begyndte der at være tale om at Business Class billetterne ville blive unbundled på samme vis som det var sket med økonomi billetterne. Ganske rigtigt er det sket og næste flyselskab der kommer med dette er Qatar Airways.

Henry Harteveldt, en ekspert i industrien og ejer af Atmosphere Research Group, kom i 2016 med sine forudsigelser omkring dette og han skriver i en IATA rapport følgende (side 32):

And though the economy-class passenger will remain the primary target customer for ancillary product sales, airlines will increasingly begin to
both unbundle their premium product experiences – Emirates and Qatar Airways already sell a discounted business class experience
that doesn’t include airport lounge access
– and introduce “super premium” options to generate additional revenue (American and Delta offer extra-cost “white glove” service, which provide an elevated level of “super VIP” service, at certain airports).

Henry Harteveldt, Atmosphere Research Group

I juni 2019 kom Emirates ud med deres version af en unbundled Business Class og det som vi ser i dag fra Qatar Airways er reelt en kopi af hvad Emirates kom med.

Hvordan ser så Qatar Airways nye tilbud ud?

Business Class billetterne kommer til at kunne købes i flere varianter. Der kommer en ny variant til. De 3 nye billettyper i Business Class hedder således:

  • Business Class Classic
  • Business Class Comfort (den nye billettype)
  • Business Class Elite

Det er Business Class Comfort, som er den nye billettype. Den er kommet ind mellem Business Class Elite og Business Class Classic.

Qatar sendte i starten af ugen en besked ud til deres partnere, hvori de beskrev denne nye klasse og at den vil blive solgt som R-klasse. Så det er denne du skal være opmærksom på i fremtiden når der bookes en Business Class billet.

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge i Doha. Foto: Henrik Olsen

Den nye Business Class Comfort “erstatter Business Class Classic, som er den nye laveste klasse.

Det som fjernes fra Business Class Classic er følgende:

  • Ingen Lounge adgang
  • Ingen mulighed for at vælge sæde
  • Højere gebyr for afbestilling
Oversigt over den nye Business Class Classic på en tur fra København og til Doha (September 2021).

Prisen bliver derfor den laveste på Business Class Basic og det vi kan forvente er at alle de gode Business Class rejse deals vi ser i fremtiden fra Qatar Airways nu vil blive placeret i denne kategori (R-klasse).

Det betyder ikke at deres rejse deals ikke er gode, men det betyder at der er en række fordele som forsvinder. Så det med at have et meget lang layover i Doha er pludselig ikke så interessant mere, når der ikke er lounge adgang inkluderet.

Det som er uklart lige nu og noget af det vi afventer fra Qatar Airways er hvordan det påvirker de som har høj status i Qatar Airways Privilege Club (Gold eller Platinum). Vil Qatar Airways følge nuværende fordele og tilbyde dem adgang selvom de flyver på en Business Class Classic billet der ikke giver adgang. Dertil om du forsat vil have mulighed for gratis overnatning i Doha ved lange layovers. Dette tænker vi forsat er muligt, da det også er en del af turistarbejdet i Doha – noget som efter COVID-19 helt sikkert vil have et højt fokus.

Det samme er usikkert på oneworld loungerne. Vil du med en Business Class Classic billet kunne besøge en oneworld lounge i for eksempel Hong Kong.

Vi forventer også til tilpasning i antallet af bonuspoint/miles der optjenes. Dette står der ikke noget om endnu, men det vil sandsynligvis komme også.

Her på InsideFlyer syntes det er et godt tidspunkt med denne nye billettype. Det skyldes at vi tror flere og flere gerne vil rejse mere sikkert og med mere plads omkring sig her efter COVID-19. Derfor vil det for Qatar Airways være et godt bud på at kunne sælge flere Business Class billetter til en bredere kundegruppe end før marts 2020.

Vi regner også med at andre flyselskaber følger med i denne trend. Så hvornår ser vi dette tilbud ved SAS?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *