Radisson Blu – Royal Hotel København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg har de sidste år været med loyal mod Carlson Rezidor. Hotellernes beliggenhed, hvor specielt Radisson Blu og Park Inn by Radisson passer fint med mit rejsemønster, både privat og i jobsammenhæng.  De leverer et pålideligt produkt og kan som regel følge med prismæssigt og har et loyalitetsprogram, som indimellem giver gode fordele.

I København er der to Radisson Blu hoteller og på min sidste tur til den danske hovedstad benyttede jeg anledningen til at teste Royal Hotel Copenhagen, som er et af byens mest kendte landmærker. Vi har også besøgt hotellet tidligere, i oktober 2013.

Hotellet som blev bygget som SAS Royal Hotel, var Københavns første skyskraper, da det stod færdig i 1960. Både facaden, meget af interiøret og bestikket i restauranten blev tegnet af den danske arkitekt og designer Arne Jacobsen. Selv om meget af Arne Jacobsens originale interiør er forsvundet, har hotellet bevaret værelse 606 helt i sin oprindelige stil. Facaden prydes fortsat af et stort SAS-logo, selv om det snart er ti år siden SAS solgte ud og hotelkæden byttede navn.

Beliggenhed

Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen ligger i Hammerichsgade på Vesterbro, lige ved Tivoli og Hovedbanegården. Dette er omtrent så centralt, som man kan få det i København. Hvis man kommer med tog fra Kastrup Lufthavn, kan man gå til hotellet på under tre minutter. Mange populære seværdigheder og shoppingområder ligger i gangafstand fra hotellet og området er godt forbundet med resten af byen med offentlig transport.

Ankomst og indtjekning

Lobbyens receptionsområde består af flere små checkin øer og en concierge desk. Lobbyen er smagfuldt indrettet og giver et eksklusivt førstehåndsindtryk. Der er også en lobbybar ved indgangen til restauranten.

Betjeningen var smilende og imødekommende, og beklagede at jeg måtte vente, selv om jeg sandsynligvis ikke havde stået der i mere end et minut. Indtjekningen forgik hurtigt og effektivt, og receptionisten var glad for at kunne informere om, at jeg var opgraderet til Club Room på 15. sal. De som har fulgt Club Carlson-tråden i vores forum har sandsynligvis set at Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen ikke har været kendt for, at være gavmilde med opgraderinger overfor Gold Elite-medlemmer, så dette var absolut en positiv overraskelse. Jeg havde booket et standardrum og havde egentlig ikke forventet noget udover dette. Morgenmadsrestauranten på 20. sal var ikke inkluderet, selv om det normalt indgår, når man booker Club Room, med det var alligevel en god opgradering.

Da jeg ankom til mit værelse studsede jeg over, at jeg ikke havde fået en velkomstgave, hvilket man ofte får som Gold Elite-medlem, men jeg havde ikke været på værelset i mere end to minutter, før det banker på døren og velkomstgaven bliver serveret. Velkomstgaven bestod af fire stykker bitter hjemmelavet dessertchokolade fra Kathrine Andersen, en solbærmost fra Bornholms mosteri, et æble og et personligt brev fra hotellet. Absolut godkendt!

Værelset

Royal Club Room er et hjørneværelse, som ligget på 11. sal og højere og måler 24 m2.  Rummet har vinduer, som går langs ydervæggene med en fantastisk udsigt over byen.

I gangen er der et rummeligt garderobeskab på den ene side og badet på den anden side. Foruden opbevaringsmuligheder for sko og andet tøj, har garderobeskabet også tøfler og badekåbe, elkedel, værdiboks, strygejern og strygebræt, samt nogle minibarartikler.

Skrivebordet har god plads til at arbejde og er foruden de sædvanlige stikkontakter også udstyret med et dedikeret 110V udtag til amerikanske gæster. Der er også telefon og datastik i væggen. I den ene skuffe ligger en roomservice menu, et sysæt samt en ekstra hårtørrer. På skrivebordet står der også en Nespresso kaffemaskine, kaffekapsler, te, sukker og kaffekopper.

Minibaren er placeret i et skab under skrivebordet. Udvalget er rimeligt, men ikke vældig imponerende.

Rummet har også et siddeområde med bord og to stole af typen Svanen designet af Arne Jacobsen. Tv’et har et rimeligt udvalg af nordiske og internationale Tv-kanaler.  Tv-systemet er en ældre analog type og billedkvaliteten er ikke specielt god. Royal Club Room har også gratis Pay-TV, men udvalget er ret moderat og det blev ikke testet. Efter min mening er dette ikke noget stort tab. For de fleste vil en laptop eller en tablet give et langt bedre underholdningstilbud end det traditionelle tv. Det trådløse internet i værelset fungerer fint og er hurtigt nok til at se Netflix i høj kvalitet.

Dobbeltsengen er rummelig og behagelig med passende hård madras. Der er natbord på hver side af sengen og i en af skufferne kan man finde det obligatoriske nye testamente.

Værelset bærer noget præg af, ikke at være helt nyt. Rengøringen er der dog ikke noget at udsætte på. Nogen slidtage er imidlertid ikke til at undgå at lægge mærke til. Skrivebordet er slidt, døren til garderoben er tung og kiler sig fast, og skabsdøren til minibaren kan ikke lukkes ordentligt.

Badet

Badet er ganske stort og har den samme flotte udsigt som resten af værelset. Her er både bruser og karbad. Badekaret kunne godt have været lidt større og føles lidt trangt med min næsten 1,9 meter lange krop. Der er også en dobbelt håndvask og det store spejl over håndvaskene dækker næsten hele væggen. Der er også en vægmonteret hårtørrer med strømudtag til en barbermaskine eller lignende. Skulle der opstå kapacitetsproblemer i forbindelse med hårtørringen, så ligger der en ekstra hårtørrer i en af skufferne i skrivebordet.

Badet har også toilet og bidet og der er monteret en telefon på væggen i en armslængdes afstand fra bidetet.

Udvalget af toiletartikler er godt. Der er shower gel, shampoo, balsam og bodylotion i store flasker, ud over to stykker sæbe og badehætte. Det er også en pose med badesalt til badet.

Badeværelset er rent og pænt, og de fleste meste af det virker som det skal, selvom det også her mærkes at værelserne ikke er helt nyrenoverede. Vandet fra begge haner i håndvasken har en tendens til at plaske lidt i alle retninger, selv om jeg lukker helt op for vandtrykket. I brusebadet er vandhanens håndtag så svært at dreje, at det er lidt svært at sætte det rette vandtryk og temperatur.

Mad og drikke

Hotellet har en lobbybar, som ikke blev testet og en restaurant. Middagsmenuen i restauranten er både i indhold og udseende ganske som andre Radisson Blu-hoteller jeg har boet på. Betjeningen er professionel, hyggelig og imødekommende. Maden er god og lækkert præsenteret, uden at tilbyde noget ekstraordinært. Der er rigeligt med andre restauranter i nærheden, som sikkert kan levere lige så god mad til en bedre pris, men hvis man ikke orker at forlade hotellet, så kommer man ikke til at sulte ihjel.

Jeg spiste også morgenmand i restauranten på afrejsedagen. Jeg var egentlig ikke specielt sulten efter en meget sen middag aftenen før, men hvad gør man ikke for en fuldstændig hotelanmeldelse.  Buffeten var ganske ligetil og selv om udvalget ikke var enormt, var maden god og flot præsenteret. 195 DKK er rigtignok ikke en billig morgenmad og du bør helst være lidt sulten, for at synes at buffeten er pengene værd.

Faciliteter

Hotellet har et fitnesscenter tilknyttet fitnessDK, som gæsterne kan benytte. Der er med andre ord ikke tale om et enkelt motionsrum, men et komplet fitnesscenter. Her finder man alt, hvad man forventer af et moderne fitnesscenter som aerobic, styrketræning, vægte og grupper. Fitnesscentret tilbyder også børnepasning, spa-behandlinger, personlig træner, sauna og solarium

Loyalitetsprogram

Hos Radisson Blu optjener du point i Club Carlson, Carlson Rezidor-kædens loyalitetsprogram. Min erfaring som Gold Elite-medlem har hidtil været meget positiv, med 100 % værelsesopgraderinger. Carlson Rezidor har for tiden en kampagne med tredobbelt pointoptjening, som gør programmet ekstra attraktiv. Club Carlson Gold Points kan også veksles til EuroBonus-point, noget som giver ekstra fleksibilitet.

Priser og booking

For en person i et standard værelse betalte jeg en gennemsnitspris på DKK 1.363 for en nat, forudbetalt og ikke refunderbart. Opholdet blev booket med ViaTrumf gennem radissonblu.com

Oprindelig publiceret af Martin på insideflyer.no

 

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

Stort værelse med fantastisk udsigt

God anerkendelse af status

Meget god WiFI

God beliggenhed

Cons

Enkelte dele af hotellet trænger til en istandsættelse

Service

Beliggenhed

Værelse

Værdi Faciliteter

Værdi

Generel Vurdering

Konklusion

Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen leverer et godt produkt på alle områder. Selv om nogen elementer har spor af aldersrynker, er dette et hotel jeg gerne booker igen og jeg har ingen problemer med at anbefale Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen. Det at jeg blev opgraderet og den løbende kampagne med tredobbelt pointoptjening giver ekstra valuta for pengene. Servicen var i top og udsigten fra værelset var fantastisk og ellers er der kun lidt at påpege.

4.1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *