Rekord for Brussels Airlines: 1 million passager i juli

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tidligere skrev vi om et rekordantal rejsende med Norwegian. Også Brussels Airlines kan prale af et stort antal passagerer i juli måned.

I juli 2018 fløj mere end 1 million passagerer inden for det belgiske flyselskabs netværk. Det er første gang i Brussels Airlines historie, at selskabet kunne hilse så mange passagerer velkommen.

Afrika

Alt i alt fløj 1.020.729 passagerer med Brussels Airlines i juli. Det er en betydelig stigning i forhold til samme måned sidste år. Nemlig 16,4% mere. Den største vækst kom fra de afrikanske ferieruter. Disse er fløjet i samarbejde med bl.a. Thomas Cook, Neckermann og Pegase. Dette resulterede i en vækst på ikke mindre end 34,1%. Antallet af passagerer på europæiske ruter steg 14,9%. Flyvninger til Mellemøsten gav en vækst på 10,8%. Nordamerika var også populært. Der fløj dog “kun” 6,5% flere passagerer sammen med selskabet fra Bruxelles. Væksten på asiatiske ruter var omkring 7,4%. Den samlede besætningsgrad var 86,8%.

Flere og større fly

Væksten var mulig, fordi flyselskabet havde 4,2% flere fly i juli sammenlignet med samme måned sidste år. Dette var primært muligt, fordi forældede AVRO-jetfly blev erstattet af større Airbus-fly. Kapaciteten per enhed gik faktisk fra 100 til 180 pladser.

Brussels Airlines væksttal for juli 2018 (Kilde: Brussels Airlines)
Brussels Airlines væksttal for juli 2018 (Kilde: Brussels Airlines)

Fragt

Fragtflyvningen i Brussels Airlines oplevede også vækst den sidste måned. Revenue Ton-Kilometers (RTK) steg med 21,2%. RTK måler antallet af kilometer per ton godstransport. Load Factor for godstransport var 61,1%. Fragttransport tilbydes i samarbejde med moderselskabet Lufthansa, som også udfører vedligeholdelse af flyet.

Netværk

Det nationale luftfartsselskab i Belgien forbinder Bruxelles med 122 destinationer over hele verden. Der er blandt andet 24 destinationer i Afrika. Dette er et vigtigt marked for samfundet. Foruden Afrika flyver Brussels Airlines til 90 destinationer i Europa, tre i Nordamerika og Tel Aviv og Mumbai. Flåden består af 48 fly, der udfører 250 flyvninger om dagen. Hvert år flyver ca. 9 millioner passagerer til og fra Bruxelles Lufthavn med flyselskabet.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *