Rejsebranchen: Lad os sikre en langsigtet model for rejser

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For at øge bevægeligheden inden for EU har EU Kommissionen præsenteret et forslag til mere ens rejsevejledninger med fælles EU-kriterier og nye farvekoder.

Forslaget har gode elementer, som rejsebranchens organisationer mener, at de danske myndigheder bør lade sig inspirere af i de danske rejsevejledninger. Blandt andet bør der være endnu større fokus på anvendelse af regionale smittetal fremover. Rejsebranchen efterlyser dermed en dansk model, som stiller både rejsende og virksomheder bedre i forhold til planlægning og afvikling af rejser.

De kriterier, der ligger i EU-Kommissionens forslag er en god start. Forslaget indeholder nemlig positive elementer, men forslaget skal forbedres i en dansk version, hvis danske rejsebureauer og deres kunder skal kunne bruge det til at lægge deres rejseplaner, mener branchens interesseorganisationerEU-Kommissionens forslag handler om indrejserestriktioner, men modellen burde udvides til også at omfatte udrejsevejledninger for rejsende.

Vi har siden sommerens begyndelse opfordret de danske politikere til snarest at få indført regionale rejsevejledninger. Rejsevejledningerne vi har nu, som er på landeniveau, er malet med for bred pensel. Så vi synes, at Kommissionens forslag om, at smittedata skal behandles på regionalt niveau, er en rigtig god idé.

Henrik Specht, direktør i Rejsearrangører i Danmark

Den ugentlige rejsevejledning har sommeren igennem ført til både usikkerhed og bekymring for danske rejsende.

Vi er nødt til at gøre det lettere at bestille og gennemføre rejser. Hvis sundhedsforholdene taler for det i et land, er vi altså nødt til at få udvidet mulighederne for at sende gæster dertil, for eksempel ved at opdatere rejsevejledningerne hver 14. dag i stedet for som i dag ugentligt. Lad os også i højere grad teste efter hjemkomst fremfor at blokere udrejser med restriktive rejsevejledninger.

Det er også snart på tide, at EU revurderer deres praksis vedrørende lande uden for EU og Schengen. Hvis der ikke er sundhedsmæssige forhold, der taler imod, bør man fra politisk side sikre, at de lidt fjernere rejsemål ikke holdes lukket grundet unødigt restriktive rejsevejledninger

Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Rejsearrangører i Danmark og Danmarks Rejsebureau Forening håber at Udenrigsministeriet vil mødes med rejsebranchen snarest og diskutere Kommissionens udspil.

Forsidefoto: JumpstoryHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *