Rejsebrev: Rundtur i Vietnam – Kapitel 3 – 2 dages Cruise i Ha Long Bay med Athena Cruise

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dette 3. kapitel i vores rundtur i Vietnam sammen med Aeroflot, skulle byde på et af turens helt klare højedepunkter. Det var et 2 dages cruise rundt i Ha long Bay med selskabet Athena Cruise. Denne del var også arrangeret af Luxury Travels Vietnam.

Læs de foregående kapitler her:

Kapitel 1: Rejsebrev: Rundtur i Vietnam – Kapitel 1 – Turen til Vietnam med Aeroflot i Business Class
Kapitel 2: Rejsebrev: Rundtur i Vietnam – Kapitel 2 – Rundtur i Hanoi

Afgangen til Ha Long Bay

Efter morgenmaden skulle vi i dag til Ha long Bay for et 2 dages cruise

Der er 180 km og hvor dette i Europa ville tage 1½ time, så tager det grundet trafikken i Vietnam noget længere. Turen er sat til 3½-4 timer med bus. Vi havde fået en fin 15 personers luksusbus med lædersæder og personlig guide. Dette gjorde bestemt turen komfortabel og gav mulighed for at se noget af landet Vietnam ud af ruden på bussen.

This slideshow requires JavaScript.

På halvvejen stoppede vi for pause for lidt forfriskninger og toiletbesøg – eller som vores guide sagde ”To find your happy place”.

This slideshow requires JavaScript.

Det var i forbindelse med en større souvenir shop og værksted, hvor det var handikappede, som lavede mange af tingene. Stadigvæk turistet, men faktisk ganske positivt og pænt.

Efter små to timers køretur ankom vi til Ha long Bay og Athena Cruises. De holder til i et lille smalt lokale ved havnen og der endte med at blive ganske fyldt med passagerer inden vi kunne kommer over til vores tenderbåd, som skulle tage os ud til vores skib. Der er over 500 både, som starter cruises fra denne havn, så der kan godt blive lidt småt med pladsen i havnen.

Da vi kom ombord stod besætningen og bød os velkommen ombord. Vi havde allerede fra land fået vores kahyt tildelt. Så jeg kunne hurtigt finde min kahyt og ”flytte ind for natten”.

Kahytterne ombord

Kahytten var af ganske god størrelse og dobbeltseng, lille skrivebord, et par lænestole og så en balkon med et cafébord og to stole. Der var også et ret stort badeværelse med bruseniche.

This slideshow requires JavaScript.

Fra brusenichen kunne du via et vindue kigge ud på vandet.  Lidt fristende at kunne tage bad med udsigten til en af de 1967 øer i Ha long Bay.

This slideshow requires JavaScript.

Eneste anke på værelset er at balkonen er ret så lille. Du kan med nød være to personer der, men det er ikke noget med at strække dine ben for meget. Det vil der ikke være plads til.

Der er også WiFi på skibet – dog ikke med en hastighed der tillader videokald eller at du streamer noget fra Netflix. Men der var i perioder ganske ok dækning til mails og opdatering på Facebook og Instagram.

På skibets andet dæk findes restauranten i den forreste del. Der ville alle måltider blive serveret.

Restauranten, hvor alle måltider blev serveret.

På øverste dæk var der et stort soldæk med bar. Der var både sofa, caféborde, samt solsenge til fri afbenyttelse.

This slideshow requires JavaScript.

Skibet har også et mindre spa område. Jeg valgte at få en gang fodmassage på anden dagen inden vi kom retur til havnen igen. Det tog 45 minutter og kostede 40,- US dollars. Klart dyrere end hvad du kan finde det til på land i enten Hanoi eller Saigon. Men dejligt og en god afslutning på turen.

Baren havde et fair menukort og der var den klassiske ”Happy Hour” – både før og efter aftensmaden.

Da du selv skulle betale for alle drikkevarerne, så var det godt at kunne benytte ”Happy Hour” for at købe ind til halv pris. Jeg holdte mig ikke tilbage og fik både øl, sodavand, vin og drinks og jeg kom kun af med 375,- kroner i alt. Så helt klart til at betale, men undersøg selv priserne inden du går i gang, så du ikke får en overraskelse når regningen skal betales.

Frokosten var det første måltid vi skulle have på båden. Der blev dækket op til buffet med hovedsagligt vietnamesiske retter. Det var ganske gode retter og det er lidt utroligt hvad der kan laves i et så lille køkken, som der var ombord på skibet. Vi ville få mere at se på hvad kokken kunne når vi skulle have aftensmad.

This slideshow requires JavaScript.

Efter frokosten skulle vi på en lille ekskursion til en lille flydende fiskerlandsby. Disse lever af vandet omkring øerne, hvor de fisker. De kommer kun ind til land, når de skal aflevere fangsterne.

Vi ville få mulighed for at blive sejlet rundt i en bambusbåd eller låne en to-personers kajak.

Jeg valgte at komme med rundt i en bambusbåd. Der var også mulighed for en to-personers plastikkajak.

Hvis man ”fjerner” turist elementet, så ville det stå meget klart at dette er et hårdt og meget primitivt liv med de små huse på flydende platforme.

This slideshow requires JavaScript.

Disse platforme var lavet af olietønder og træ og nogle af dem var faktisk ganske store. Fangsten kunne opbevares i små bassiner lavet af fiskenet og på den måde kan fangsten holdes frisk indtil den skal sælges.

Tilbage på skibet igen var det tid til lidt afslapning og dagens første ”Happy Hour”. Dejligt med lidt kolde øl og drinks efter en varm dag, hvor temperaturen nåde forbi 35 grader og luftfugtigheden godt over de 90%.

Aftensmaden var en fast menu og den skulle vise sig at være lidt af en overraskelse. Det endte med at være en meget fransk inspirerende menu med 8 serveringer. Her havde kokken virkelig kigget i kogebøgerne og brugt lokale råvarer til at skabe de forskellige retter.

Græskarsuppe til aftensmad.
Østers og rejer var en af forretterne.

Ting som græskarsupper, ostegratineret østers og grillet fisk med passionsfrugts sauce var gange gode. Flere af retterne var dog til den søde side, men dette er det vietnamesiske køkken, som spillede ind.

Efteraftensmaden var det igen til ”Happy Hour” på øverste dæk. Her forsætte aften så i selskab med de andre passagerer indtil midnat, hvor jeg valgte at finde tilbage til kahytten for at få lidt søvn.

En flot solnedgang sluttede en dejlig dag i Ha Long Bay.

Dag 2 på vores Ha Long Bay Cruise

Næste dag ville starte ganske tidligt med Chai Chi klokken 06:15 og et besøg i en grotte i nærheden klokken 07:45. For de ekstra morgenfriske, så kunne man stå op 05:15 og se solopgangen. Dette valgte jeg dog at springe over.

Klokken 07:00 var der en meget let morgenmad med lidt brød, smør og syltetøj, samt kaffe, te og juice. Det lette måltid var kun lige til at stille den lette sult. Efter besøget i grotten ville der være en vietnamesisk brunch.

Besøget i grotten havde afgang klokken 07:45 og da vi sad i tenderbåden kunne jeg allerede mærke varmen fra solen. Det ville også i dag blive en varm dag.

This slideshow requires JavaScript.

Grotten lå på en lille ø tæt ved hvor skibet lå for anker. Der var godt 200 skridt op af en stentrappe til grottens indgang.

Den bestod af to kamre og havde i starten været under vand. Derfor var der underlaget sand. Der er flere end 25 grotter i området og denne var en af de lidt mere turistede af dem vil jeg gætte på. Den havde fået lavet en decideret mole til at folk kunne komme let af og på.

På samme ø var der også en lille strand, som i løbet af dagen blev brugt til en dag på stranden for dem, som havde flere valgt et cruise på flere dage. Vi skulle efter besøget i grotten bevæge os ind mod land igen. Så tilbage til skibet med os og op til den vietnamesiske brunch.

This slideshow requires JavaScript.

Det var en lækker brunch og der var også mulighed for at få en god omgang Pho suppe. Dette valgte jeg som det første, samt lidt af de forskellige andre vietnamesiske retter.

Derudover var der brød, salater og mulighed for en omelet ”made to order” af kokken ombord.

Efter brunchen var det tid til min fodmassage og jeg gik derfor op på øverste dæk, hvor det lille spa ligger. Jeg fik hurtigt sat mig på plads i stolen og 45 minutters fodmassage gik i gang.

Der er mulighed for at få massage ombord på dit 2 dages cruise.

Da jeg var færdig var vi næsten kommet retur igen og det var tid til at komme ud i tenderbåden og blive sejlet ind til land.

Konklusion

Et Ha long Bay cruise er bestemt noget som kan anbefales. Der er som tidligere nævnt mindst 500 skibe i Ha long Bay og rigtigt mange udbydere. Derfor er det vigtigt at kigge sig omkring.

Turen jeg var på var med Athena Cruise og det var arrangeret af Luxury Travel (www.luxurytravels.asia). Prisen per person afhænger af tiden på året og hvilken kategori du vælger, men en Deluxe Kahyt, som den jeg havde vil koste 1.000-1.200,- kroner per person/nat. Dette er så inklusiv alle måltider på båden, samt alle aktiviteter. Du kan få det billigere, men så er det også på en båd med lavere kvalitet på kahytter og mad.

Næste kapitel

I næste kapitel skal vi på en længere rejse mod byen Nha Trang. Der skulle vi videre med en båd til et resort ved navn L’Alyana Ninh Van Bay. Det er et resort som byder på private villaer og en super service. Så du kan godt glæde dig til næste kapitel.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *