Rejsende fra USA og Storbritannien skal snart forhåndsgodkendes til Schengen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I lighed med USA, hvor man ved indrejse mindst skal have en gyldig ESTA tilladelse, indfører EU i 2021 en tilsvarende ordning for rejsende fra en lang række lande, som i dag ikke behøver en indrejsetilladelse.

I dag kan borgere fra USA frit rejse ind i Schengen landene, mens os der bor i Schengen landene senest 72 timer før afgang skal have en ESTA tilladelse for overhovedet at komme med et fly til USA. En ESTA giver tilladelse til at opholde sig i USA i op til 90 dage på forretningsrejse eller som turist uden et visum.  Tilladelsen gælder i to år. Ansøgningen sker online her. Pas på, da der finder flere uofficielle sites på nettet, som opkræver et højere gebyr end de officielle 14 USD.

Hvis man skal opholde sig i mere end 90 dage eller har været i f.eks. Iran eller Irak, så skal man søge om et egentligt visum, se her hvordan.

Den nye ETIAS

I begyndelsen at 2021 indfører EU en lignende ordning kaldet ETIAS, som står for European Travel Information and Authorisation System. Man kan læse mere på det officielle website her.

ETIAS er opbygget på samme måde som en ESTA til USA eller den tilsvarende eTA til Canada. Man ansøger online via det officielle site, betaler 7 Euro og får herefter tilladelse til et ubegrænset antal rejser til de 26 Schengen lande. Man kan opholde sig i Schengen området i op til 90 dage indenfor en periode på 180 dage.

 

På kortet kan man se, at rejsende fra USA, Canada, Brasilien, Australien og en lang række andre lande kan få en ETIAS i stedet for at søge om visum, hvilket borgere fra de fleste afrikanske og mange asiatiske lande skal. I alt 60 lande er med i ETIAS ordningen.

Schengen området omfatter 22 EU lande, samt Island, Norge, Schweitz og Liechtenstein, samt mikrostaterne Vatikanet, San Marino og Monaco.  Fire EU lande, Bulgarien, Kroatien, Cypern og Rumænien, har søgt om optagelse i Schengen.

Storbritannien har aldrig været medlem af Schengen og uanset udfaldet af Brexit, så betyder det at borgere fra Storbritannien og Nordirland skal søge om en ETIAS før de kan rejse til Danmark eller et andet Schengen land.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *