Star Alliance åbner lounge i Amsterdam Airport Schiphol

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som en international lufthavn og knudepunkt har Schiphol lufthavnen haft et mindre godt loungeudvalg for rejsende med Star Alliance selskaberne. Selvom man fik adgang til en kontraktlounge som rejsende på SAS Plus eller var indehaver af SAS Eurobonus Guld eller højere, var loungen ikke noget at råbe hurra for.

 

Men nye tider er på vej….. for nu har Star Alliance åbnet et ny lounge i Amsterdam. Loungen åbnede 7 marts 2019 og er er placeret på 2 sal efter Schengen-sikkerhedskontrollen ved siden af gate D – og tæt på afgangene for alle Star Alliance fly i Schengen. Loungen kan rumme op til 150 gæster og har åben hver dag fra kl. 05:30 til 21:30. (eller senere, alt afhængig af seneste Star Alliance afgang)

Loungen er primært beregnet til de flyselskaber, der håndtere fly i Schengen. Dette gælder f.eks. Adria Airways, Aegean Airlines, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS, Schweiz og TAP Air Portugal. Rejsende på business class samt first class har adgang til loungen. Det samme gælder for rejsende der er Star Alliance gold (eller højere) medlemmer.

Rejsende der skal flyve længere ud i verden, er selvfølgelig også velkommen til at benytte sig af loungen. Her skal man dog lige have i tankerne, at man skal passere gennem paskontrollen for at komme ud til div. gates.

The new Star Alliance lounge at Amsterdam AMS airport
Billede: Star Alliance

Design og faciliteter

Loungen er designet i samarbejde med D-Dock, et designfirma fra Amsterdam. Samarbejdet med D-Dock har gjort det muligt at få nogle lokaler toner med i den nye lounge. B.la. har de hentet inspiration fra det hollandske landskab og derudover har loungen elementer af møbler og dekorationer med et originalt hollandsk design.

I loungen finder man b.la. et bagageopbevaringsområde, individuelle arbejdspladser, fælles skriveborde, spiseplads, bar, afslapningsområde samt en vinbar. Derudover findes der en buffet med varm og kold mad som man normalt finder i en lounge.

This slideshow requires JavaScript.

Nummer otte i rækken

Med den nye lounge i Amsterdam, bliver loungen den 8 i rækken af egne Star Alliance Lounges. De 7 andre lounges kan findes i Buenos Aires (EZE), Los Angeles (LAX), Nagova (NGO), Paris – skal renoveres snart (CDG), Rio de Janeiro (GIG), Roma (FCO) og Sao Paulo (GRU)

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Espen Blåfjelldal på vores søsterside Insideflyer.no

Billeder: Star Alliance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *