Roskilde Airshow offentliggør fuldt program med historisk bidrag fra Det Danske Flyvevåben

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra den 18-20. august inviterer Roskilde Airshow hele familien Danmark til et overflødighedshorn af uforglemmelige oplevelser. Publikum kan glæde sig til utallige spektakulære kampfly, for i år kan Danmarks største airshow præsentere et rekordantal fly fra Det Danske Flyvevåben – både i luften og på jorden. Derudover er der blandt andet akrobatiske opvisninger i luften og et farverigt tusmørkeshow fredag aften. Specifikke opvisningstider er klar på hjemmesiden i starten af august.

Siden 1995 har lufthavnen i Roskilde hvert andet år lagt luftrum til Roskilde Airshow, som er det største i hele Danmark. Den 18., 19. og 20. august er det således tid til 2023-udgaven af denne storslåede begivenhed. Og i år kan airshowet bryste sig af, at Det Danske Flyvevåben har valgt at opvise et rekordantal fly.

Se programmet her.

Formand for Roskilde Airshow, Per Faldborg Olesen, er begejstret for den store støtte fra Det Danske Flyvevåben:

Vi er glade og taknemmelige over det historisk største bidrag af fly fra Det Danske Flyvevåben i år. Deres tilstedeværelse gør vores Airshow endnu mere uforglemmelig for publikum, og sammen med de imponerende flåder af fly både i luften og på jorden, vi har fået ind fra hele verden, kan man altså godt begynde at glæde sig til august.

Per Faldborg Olesen, Formand for Roskilde Airshow

I løbet af weekenden vil Det Danske Flyvevåben blandt andet levere en soloopvisning med det opsigtsvækkende F16-fly klædt i Dannebrog samt vise et utal af imponerende fly frem, herunder Seahawk Helikoptere, Challengers og Hercules.

Omdrejningspunktet for Roskilde Airshow er de mange flyopvisninger og udstillere, som leveres af en international perlerække af aktører fra blandt andet Schweiz, Tyskland, Finland, Sverige, USA, Norge, og Litauen – herunder med adskillige militære fly, blandt andet det enorme transportfly fra det tyske flyvevåben A400M samt det beundringsværdige Tornado kampfly.

Desuden vil to grupper af 2. Verdenskrigs-entusiaster – Big Red One fra Sverige og danske WW2 Yanks – gengive livet som amerikansk soldat i perioden fra 1941 frem til krigens slutning i 1945.

Lysende tusmørkeshow og formationer i luften

Lørdag og søndag vil der i løbet af dagen være fly i luften non-stop i seks timer, hvor man kan opleve imponerende kunstflyvninger – herunder formationsflyvninger, aerobatics, paragliding og faldskærmsudspring med røg og flag. Som gæst kan man desuden lade sig imponere af formationsopvisninger fra Team 50 med hele fem Saab Safires og Red Bull Aerobatic Teams tre F-104 modelfly og ikke mindst Aerobatic Eagle-kunstflyveopvisning fra den verdenskendte tyske pilot Martin Gräf.

Et af de helt store tilløbsstykker vil være det stort anlagte tusmørkeshow fredag aften. Det er det eneste af sin slags i Danmark, og her kan man opleve et farverigt airshow med fly iklædt fyrværkeri og flares. Her vil Super Puma Helikopteren fra det Schweiziske Flyvevåben blandt andet være repræsenteret.

Få en snak med piloterne – og bliv inspireret for fremtiden

Går man med en pilot, en flytekniker eller en flyveleder i maven, er Roskilde Airshow også stedet, hvor drømme kan vokse sig større. Fremtidens flyfart skabes i alle aldre og nede på jorden kan flydrømmene starte – for hele familien. Oplev blandt andet:

  • Mød piloterne – få en autograf og en snak med opvisningspiloterne
  • Marieke van Hulst fra organisationen Women in Aviation står klar til at fortælle, hvordan alle kan have en fremtid i flybranchen
  • Udstillinger med alle flyene, der deltager i opvisningerne
  • Hør nærmere om pilot- og flymekanikeruddannelserne

Billetter og pris

Til gæster der gerne vil nyde Airshow´et på første klasse, kan man som noget helt særligt i år få First Class-adgang, hvor parkering, forplejning og adgang til det nybyggede First Class-område er inkluderet i prisen. First Class-områderne har den bedste placering på hele groundshow-pladsen med nem adgang til udstillere, parkering, toiletter, flight-line m.m. Billetter til First Class kan købes på www.airshow.dk.

Det koster 350 kr. for voksne og 180 kr. for børn (7-12 år, 0-6 år kommer gratis ind), der vil have billet til hele weekenden. Endagsbilletter til lørdag og søndag koster hhv. 220 kr. og 110 kr., mens en fredagsbillet koster hhv. 120 kr. og 60 kr. Billetter kan købes på www.airshow.dk.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *