Ryanair ændrer håndbagagepolitik fra på mandag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ryanair har netop annonceret en ændring af deres håndbagagepolitik, som allerede træder i kraft på mandag.

Skal du i fremtiden flyve med Ryanair, skal du være forberedt på at pakke din håndbagage ekstra eftertænksomt, i hvert fald hvis du flyver på de billigere billetter.

Fra på mandag vil Ryanair nemlig konsekvent lægge alt håndbagage som er større end en laptoptaske i flyets bagagerum. Det vil sige at du tager den med igennem sikkerhedskontrollen som normalt, men at du så i gaten vil få påsat en label på bagagen, og skal have den placeret i flyets bagagerum. Du vil herefter modtage din bagage i ankomsthallen, sammen med øvrig indtjekket bagage.

Der er dog en vej udenom dette. har du tilføjet “priority boarding” til din billet, kan du alligevel godt tage din bagage med ombord, og rejser du på billettyperne Flexi Plus, Plus eller Family Plus må du også have begge stykker med ombord.

foto: Pagarau/Pixabay

Målene for den bagage som du på en almindelig flyvning må have med ombord er 35x20x20cm. Denne bagage skal placeres under sædet foran dig. Bagagen som vil blive placeret i flyets bagagerum kan måle optil 55x40x20cm. og må ikke veje mere end 10 kg.

Man kan med disse restriktioner forvente en øget kontrol med mål og vægt af håndbagagen, da den nu skal igennem flere hænder for at komme ombord. Her vil vi minde om at det altså koster 50GBP hvis din bagage ikke overholder størrelse eller vægtrestriktioner.

Du bør også pakke din bagage med omtanke for hårdere håndtering og pakning, og dermed undgå at have dyrebar elektronik eller ligenende i tasken, som placeres i bagagerummet. Ryanair står altså ikke på mpl for ødelagt elektronik i bagage, når det placeres i bagagerum, ligesom talrige andre flyselskaber heller ikke gør det.

Læs alt om de nye politikker på Ryanairs hjemmeside.

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. striverlas siger

    Bare for at være helt sikker: kan jeg gratis tage 10 kg med i kuffert størrelse 55 x 40 x20 – dog placeret i lastrum men gratis ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *