Ryanair er færdig med Holland – Aarhus mister rute

Ryanair 737-800

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ryanair havde store udvidelsesplaner i Holland, men bliver modarbejdet af regeringen. Selskabet lukker i stedet for et antal ruter, inklusiv mellem Aarhus og Eindhoven.

Det irske budgetselskab kan ikke få tildelt start- og landingsslots, noget som gør topmand O’Leary rasende. I følge O’Leary er der tale om uretfærdig konkurrence, eftersom de lokale selskaber KLM og Transavia får forrang ved tildeling af slots på de hollandske lufthavne. Han vil derfor klage både i Brussels og ved de hollandske myndigheder om den måde landet forsøger at beskytte KLM og Transavia. Det ser dermed foreløbig ud til at Ryanair er færdig med Holland.

OLeary Ryanair
O’Leary: “Indenfor en uge ligger der en klage hos såvel de hollandske som de europæiske myndigheder”.

Rutelukninger

Ryanair havde planer om at starte 6 nye ruter i efteråret fra lufthavnen i Eindhoven i den sydlige del af landet. Tre af disse ruter bliver droppet helt. Det handler om Aarhus, Milan Malpensa og Tripani. De tre andre ruter, til Tanger, Oradea og Rabat, bliver flyttet til den tyske by Weeze. Derudover bliver antallet af afgange fra Eindhoven til 6 destinationer reduceret. Det er dårlige nyheder for lufthavnen ved Eindhoven. I følge O’Leary står lufthavnen til at miste op mod 400.000 passagerer om året.

Lelystad endnu for lille til Ryanair

Ryanair havde planer om at flyve til bl.a. London og Rom fra Amsterdam Schiphol lufthavn, som ligger vest for storbyen. På grund af manglende kapacitet er det ikke muligt. Øst for Amsterdam ligger den lille lufthavn Lelystad. Lufthavnen gennemgår en større ombygning, som skal gøre det muligt at starte ruteflyvninger fra lufthavnen i 2019. Det var forventet at Ryanair ville være et af de første selskaber til at bruge den mulighed. I starten vil det dog kun være muligt at gennemføre 13 flyvninger om dagen. Hvis Ryanair har 3 af dem, bliver det for dyrt at have personale i lufthavnen. O’Leary: “Så længe lufthavnen er så lille, vil vi ikke flyve til den”.

Det ser ud til at Ryanair er færdig med at udvide i Holland. I juni transporterede selskabet 12% flere passagerer end samme måned sidste år. Ryanair forventer kun at vokse med 1% i Holland.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Goffe de Boer fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *