Hver femte dropper rejseforsikringen på ferien – det er flere end sidste år!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Alt for mange danskere tager på ferie med risiko for, at de må kigge langt efter hjælp, hvis de kommer til skade, bliver syge eller udsat for tyveri. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

I forhold til 2016 er der desværre flere danskere, der tager til udlandet uden rejseforsikringen. For i 2016 var det 16 %, der fravalgte den ekstra tryghed. I 2017 er det hele 21 %. Det viser en ny undersøgelse blandt 1705 danskere, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring siger:

Det ærgrer og undrer mig, at flere danskere end sidste år fravælger rejseforsikringen, når de tager på ferie til udlandet. Man risikerer nemlig at stå alene med udgifterne til hospitals- og lægebesøg i udlandet, hvis man rejser uden forsikring og bliver syg eller kommer til skade. For selv i EU findes der områder, hvor der kun er private klinikker og hospitaler, som det blå kort ikke dækker. Rejser man uden for EU, er det udelukkende rejseforsikringen, der kan hjælpe.

Simple sygdomme kan udvikle sig og blive dyre

Hver sommer ser Gjensidige og Gouda, hvordan simple sygdomme får lov til at udvikle sig til noget alvorligt, fordi den oprindelige lidelse ikke er blevet behandlet. Selv små infektioner kan hurtigt blive noget, som skal behandles med indlæggelser og i værste fald operationer.

Dan Kjølhede Laursen forsætter og advarer samtidig mod overbehandling på flere private klinikker:

Gennemsnitsprisen for et almindeligt lægebesøg i udlandet ligger mellem 1.000 og 2.000 kr., og ofte kan simple sygdomme, så som dårlig mave, forkølelse eller andre infektioner, behandles for omkring 100 kr., hvis de opdages i tide. Men så snart sygdomme udvikler sig, kan regningen hurtigt blive stor og uoverskuelig. Det er ikke unormalt, at vi ser regninger på op mod 40.000 kr. for behandling af relativt enkle sygdomme og ulykker.

Vi ser desværre også, at danske turister bliver overbehandlet for mindre gener; eksempelvis unødvendig indlæggelse og medicinering. Derfor bør man altid kontakte alarmcentralen hos sit forsikringsselskab, så man kan være sikker på, at man får den rigtige behandling.

Også børnefamilier dropper forsikringen

Undersøgelsen viser desværre også, at hver femte dansker med hjemmeboende børn, ikke har rejseforsikring med på turen til udlandet. Det er en risiko, som Dan Kjølhede Laursen ikke forstår, at børnefamilierne tager.

Dan Kjølhede Laursen afslutter med at:

Det er desværre ikke unormalt, at børn bliver syge på ferien. Derfor forstår jeg ikke, at man tager chancen og rejser uden forsikring. Det kan ødelægge en hel ferie for en familie, hvis et barn bliver sygt eller rammes af et uheld. Og der er altså ingen hjælp at hente, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2017 blandt 1705 repræsentativt udvalgte respondenter. Følgende er kun stillet til de, der rejser til udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *