Så er Alitalia stoppet med at sælge flybilletter

Alitalia Airbus A320

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Alitalia er det nuværende nationale italienske flyselskab, og det lukker ned og reelt bliver erstattet af et nyt italiensk flyselskab den 15. oktober 2021. Derfor meldte Alitalia ud at i denne uge at det vil stoppe med at sælge flere flybilletter med afgang efter den 15. oktober 2021 og tager nu det første skridt i at lukke helt ned.

Beskeden er blevet lagt ud på Alitalia hjemmesiden den 24. august 2021. Der står at de vil stoppe med at udstede flybilletter og påbegynde den endelige planlægning med at lukke flyselskabet helt ned.

Beskeden på Alitalia hjemmesiden.

Det nye italienske flyselskab, som tager over, hedder Italia Transporto Aereo (eller ITA). Det er planlagt til at starte første flyvninger den 15. oktober 2021.

Derfor er det nu ikke muligt at købe flybilletter ved Alitalia efter ITA har startet og har du en billet til efter denne dato, så vil du kunne få den refunderet.

Der er forsat usikkerhed for hvad der præcist sker med SkyTeam’s medlemmernes bookinger og bonusbilletter. Dertil også usikkerhed om hvordan Alitalias eget bonusprogram, MilleMiglia’ skæbne bliver. Der er en klar usikkerhed omkring programmets overlevelse og derfor er anbefalingen at forsøge at få brugt eventuelle point inden den 15. oktober 2021.

Hvad med SkyTeam og lavprisselskaberne?

SkyTeam mister et medlem og Italien bliver på langruterne nærmest helt åbent. Derfor vil vi nok se at især de amerikanske flyselskaber vil indsætte flere afgange til de større italienske lufthavne her i efteråret.

På lavsprismarkedet, så har kampen været utrolig hård i Italien. Ryanair og easyJet har store markedsandele og det bliver derfor meget svært for det nye ITA at komme ind på dette marked. Så det bliver meget interessant at følge for at se om ITA lykkes med at tjene penge. Det er nok også forventeligt at Ryanair og easyJet (og måske Wizz Air) vil udnytte situationen til at sætte sig på endnu flere markedsandele.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *