Den sidste af fem SAS A330-300’er er nu undervejs til København fra Toulouse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Torsdag skulle SAS have modtaget og fløjet det sidste fly af typen Airbus A330-300 hjem til København. Men af ukendte årsager, så er det først på vej hjem lige nu.

Lige nu er den sidste af i alt fem Airbus A330-300 på vej hjem til Købehavn. Den forlod Airbus fabrikken i Toulouse klokken 09.51 og lander i København lidt over 12 i dag. Lige nu befinder den sig over Belgien og har direkte kurs til København.

SAS Airbus A330-300 (SE-REH) på vej hjem fra fabrikken i Toulouse og til København. Kilde: FlightRadar24

Når det er ankommet til København skal de sidste ting klargøres på flyet og normalt tager det 1-2 uger før dette er klaret. Så du kan komme ud og flyve med dette nye fly om du skal til USA, hvor det typisk vil opererer, i sidste halvdel af juli måned.

Flere tilløb

Som det normalt er med disse overleveringer af nye fly, så kan det planlagte tidsplaner godt ændre sig. Vi så det i sidste weekend med KLM‘s første og nyeste Boeing 787-10 Dreamliner, som endte med at blive en dag for sent på den. SAS har også haft nogle ting, som har forsinket denne overlevering.

SE-REH – Planlagte flyvninger. Kilde: FlightRadar24

Ovenstående historik er fra de sidste 3 dage og der ses det at der har været planlagte afgange siden onsdag. Men nu er det på vej.

Hvad så med “Den Grimme Ælling” eller LN-RKP?

Det er meningen af dette nye Airbus 330-300 skal aflyse det gamle Airbus A340 fly fra LAN Chile. Det er har fået tilnavnet “Den Grimme Ælling”, da det ikke har fået sine kabiner opgraderet til den gode standard som alle andre SAS langrute fly har.

Der er ikke nogen klare udmeldinger fra SAS om hvornår LN-RKP bliver pensioneret og vi tror på at sålænge det er rentabelt så trækker SAS det ud og holder det som et aktivt fly. Dog mere som det var planlagt oprindeligt, som et decideret reservefly. Dette vil være resten af året indtil det første Airbus A350 bliver leveret til SAS.

 

Foto: SAS

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Henrik siger

    Troværdig info er at LN-RKP flyver til Tarmac d. 16 Juli, og bliver hukket op.

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Det var ganske positivt at hører for os alle. Vi ville ikke have håbet det var så tæt på og som vi skrev at den ville være aktiv reserver indtil den første A350 blev leveret. Tak for info 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *