Dagene for den “Den Grimme Ælling” er nu talte – Erstatningen landede i dag i København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er nok mange der har ventet på dette tidspunkt – nemlig at erstatningsflyet for “Den Grimme Ælling” skulle blive klar. Men trods mange negative oplevelser, så har “Den Grimme Ælling” faktisk mange gange reddet folks ferier eller vigtige forretningsaftaler.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi som sådan ikke kommer til at savne “Den Grimme Ælling”. Siden at SAS fik opgraderet deres kabiner på alle deres langrutefly, så har det været en lotteriseddel om man nu risikerede at møde flyet i gaten på sine rejser. Faktisk så meget at der på InsideFlyer forummet blev oprettet en tråd der løbende blev opdateret om hvor flyet var henne.

 

Læs mere: Læs debatten om “Den Grimme Ælling” og hvor den er henne

 

Men faktisk har der også været mange situationer, hvor netop muligheden for at sætte flyet ind som erstatning har betydet at SAS kunne undgå lange forsinkelser eller deciderede aflysninger af en afgang. Ting som normalt ville betyde ombookninger og i mange tilfælde, at man ville komme frem til sin destination med stor forsinkelse.

Når flyselskaber i samme størrelse som SAS oplever tekniske problemer, så har de ikke haft nogle erstatningsfly og programmet er typisk planlagt så tæt at aflysninger er eneste udvej. I disse tilfælde, så har vi set at folk nemt bliver 1-2 dage forsinket – især når det sker i sommerperioden, hvor flyene typisk er helt fyldte op hver dag.

Så til trods for at kabinen ikke er lige så god som de andre fly i SAS flåden, så er du kommet afsted og besætningen er ligesom cateringen den samme. Det er trods alt ofte bedre for både dig som passager og SAS at du kommer frem med minimal forsinkelse.

Om få dage er det slut

Men om få dage er det slut. Rygterne siger at dagene omkring den 16. juli er der, hvor “Den Grimme Ælling” pensionere og dermed har fløjet sidste gang. Pensionen betyder at de reservedele som kan genbruges fjernes og til sidst at motorerne også fjernes. Disse ting kan bruges til den løbende vedligehold, som SAS har med deres tilbageværende fly af samme type (Airbus A340).

Mariam Skovfoged, Pressechef i SAS siger til InsideFlyer at:

Når det nye fly begynder at flyve, så skal RKP’en på pension

Dermed har vi fået bekræftet at det kun er et spørgsmål om ganske få dage før “Den Grimme Ælling” endeligt ikke er at finde i gaten som reservefly. Vi kunne ikke få en officielt dato, men da erstatningsflyet i dag er landet i Københavns Lufthavn, så er det kun den sidste klargøring og fremskaffelsen af de sidste tilladelser som mangler. Dette er noget der tager 1-2 uger. Du kan følge SE-REH på dette link.

 

Læs mere: Erstatningsflyet for “Den Grimme Ælling” er nu ankommet til København

 

Uanset om vores informationer passer, så vil vi her på InsideFlyer sige tak til “Den Grimme Ælling” for de mange historier og også at det netop har kunne indsættes som reservefly – og som eventyret siger, så kom der en smuk svane ud af det, i form af den nye Airbus A330-300, som landede i dag. Eventyret er derfor forbi og sluttede som det nu bør.

 

Har du en historie eller oplevelse med “Den Grimme Ælling”?

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Jørgen siger

    Hvad dælen skriver du om??? En af de første regler, man lærer i journalistik er, at når du skriver en artikel, skulle det gerne fremgå, hvad den handler om – uden at læseren skal sidde og gætte!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *