Så kan byggeriet af Hilton Copenhagen City gå i gang

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har siden lukningen af Hilton hotellet i Københavns Lufthavn haft en del fokus på hvornår Hilton ville vende tilbage til København igen. I 2020 sker det og byggeriet kan nu begynde efter at Københavns Borgerrepræsentation fredag godkendte lokalplanen for området.

Vi skrev første gang om Hiltons tilbagevenden til København i marts 2018. Fredag stemte Københavns Borgerrepræsentation så samlet for at “Ørkenfortet”, som er øgenavnet for bygningen. “Ørkenfortet” blev opført i årene fra 1957 til 1962. Det var tegnet af arkitekten Palle Suenson. Det var oprindeligt bygget som hovedsæde for B&W. Nordea havde det sidst, indtil de flyttede ud til deres nye kæmpekontor ved siden af DR.

Selve forslaget lød som følger:

Ørkenfortet, der ligger Strandgade nr. 7 på Christianshavn, skal bygges om til et hotel. I mange år har bygningen været anvendt til bankvirksomhed, men med etablering af et nyt hovedsæde for banken i Ørestad, skabes der muligheder for en ny anvendelse af  bygningen. Bygningen ejes af ATP ejendomme, der har anmodet om et nyt plangrundlag, der muliggør et hotel.

Der vil blandt andet blive tilføjet en ekstra etage på den nuværende bygning. Foto: ERIK Arkitekter

Det er en større ombygning der venter. Det samlede etageareal udvides fra ca. 23.000 m2 til 28.800 m2, svarende til en  bebyggelsesprocent på cirka 470. Bygningshøjde bliver 33 meter mod i dag 29 meter. Der blever bygget en ektra etage på den nuværende bygning. Spændende om ikke det blandt andet vil blive til blandt andet bar (måske også en rooftop bar) og så en Executive Lounge.

I den ene ende kommer der en ny tilbygning ned til vandet. Foto: ERIK Arkitekter

Der kommer også en ny tilbygning ned til selve vandet. Denne forventer vi bliver til en af hotellets restauranter og barområder. Dermed vil der også være mulighed for de som ikke bor på hotellet at besøge stedet. Som trenden er i øjeblikket, så forventer vi også at det vil blive en restaurant af god kvalitet for at tiltrække kunderne.

Stueetagerne får aktive og åbne facader, der skaber kontakt mellem mennesker udenfor og indenfor, og skaber aktivitet i byrummene. Der vil blive stillet krav om en ny trappeforbindelse mellem Torvegade og havnepromenaden, hvor der er stop for havnebussen.

Det er positivt for København at Hilton kommer tilbage. Det forventes at forslaget vil medføre kommunale skatteindtægter på ca. 6,2 mio. kroner årligt, samt omkring 250 arbejdspladser.

Det nye Hilton Copenhagen City vil blive 5-stjernet og vil få omkring 400 værelser. Det forventes at det åbner tidligst i slutningen af 2020. Selve arbejdet forventes at begynde i løbet af sommeren i år.

Det er Hilton kæden, som sammen med BC Hospitality Group starter hotellet op i “Ørkenfortet”.

Kilde og billeder: ERIK Arkitekter, Henning Larsen Architects, Magasinet KBH og Københavns BorgerrepræsentationHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *