SAS og Airbus indgår samarbejde om hybrid- og elfly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er kæmpefokus på at være det grønneste flyselskab og SAS har netop offentliggjort at de i samarbejde med Airbus, har lavet en fælles aftale om at forske i hybrid- og elfly.

Det er et unikt samarbejde, der skal kortlægge de nødvendige forhold for at udvikle den næste generation af bæredygtige fly.

SAS og Airbus har indgået en officiel samarbejdsaftale om den næste generation af bæredygtige fly. Projektets formål er at få kortlagt muligheden for at introducere større hybrid- og elfly til kommerciel brug.

Samarbejdet indebærer et fælles forskningsprojekt, hvor SAS og Airbus sammen vil opbygge viden og se på udfordringerne og mulighederne i forhold til drift og infrastruktur ved hybrid- og elfly til kommercielt brug.

Rickard Gustafson, CEO i SAS siger:

Vi er stolte af vores ambitiøse arbejde og mål for mere bæredygtig luftfart. Det er derfor glædeligt, at Airbus har valgt SAS som partner i dette fremtidige og vigtige projekt.

SAS har i årtier arbejdet for at reducere udledning af emissioner og arbejder dedikeret for en mere bæredygtig flyrejse. SAS har ambitiøse mål for at nedbringe CO2-udledningen med 25 procent i 2030. Det vil blandt andet ske ved at forny flyflåden med mere brændstofeffektive fly og brug af biobrændstof. Derudover er SAS en del af flere forskningsprojekter og CO2-kompenserer alle sine Eurobonus-medlemmers flyrejse. Udvikling af hybrid- og elfly vil være det næste store skridt inden for fremtidens teknologi i branchen.

Grazia Vittadini, Airbus Chief Technology Officer siger:

Vi er glade for at indlede dette partnerskab med SAS. Vi udnytter vores respektive ekspertise til at udforske potentialet og mulighederne for at introducere hybrid- og elfly i luftfart.

Projektet mellem SAS og Airbus indebærer, at hybrid- og elfly i kommercielt trafik kan blive en realitet om 10-15 år.

Forsidebilledet: Airbus / SAS

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *