SAS stopper tax-free salg ombord

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS vil gerne flyve mere bæredygtigt og stopper derfor til efteråret det tax-free salg ombord

Blandt de mange tiltag, som SAS og andre flyselskaber tager for at flyve mere bæredygtigt er et stop for salget af tax-free ombord. Det vil reducere vægten, da kabinebesætningen ikke mere skal køre de tungt lastede vogne rundt i kabinen med tax-free, som stort set ikke bliver solgt. Samtidig vil man spare vægten af katalogerne, som ligger i sæderyggen.I stedet for vil SAS udvikle andre måder at købe og modtage varer i forbindelse med rejser.

Det er ikke længe siden at KLM meddelte, at de stopper for det tax-free salg ombord. Se mere her. Flere flyselskaber er sikkert også på vej – måske bortset fra charterfly, hvor der stadig er lidt tax-free salg.

I en pressemeddelelse skriver SAS, at ethvert skridt mod støre bæredygtighed er vigtigt. Det vil reducere vægten af flyet, som igen vil mindske brændstofforbruget og reducere emissionen, samtidig med at det reducerer omkostningerne.

SAS vil nedsætte emissionerne med mindst 25 procent inden 2030. Ethvert skridt mod en mere bæredygtig rejse er vigtig. Ethvert initiativ til at reducere vægten og dermed reducere brændstofforbruget hjælper,

udtaler Karl Sandlund, EVP Commercial..

Flere initiativer

SAS har flere initiativer i gang for at øge bæredygtigheden.

  • Nye brændstofeffektive fly med reduceret emission
  • Vægtbesparelser på eksisterende fly for at mindske brændstofforbruget
  • Initiativer til at få adgang til biofuel af høj kvalitet
  • Unikt partnerskab med Airbus om at udvikle elektriske og hybride fly. Se mere her.

Kommentarer

  1. Frank siger

    Hvor er det dejligt endeligt at se en SAS artikel fra jer, som ikke er fordrejet i negativ retning. Fortsæt endeligt i det spor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *