KLM dropper tax-free salg om bord

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Selv om Tax-free-ordningen stadig benyttes flittigt af rejsende, vælger stadig færre rejsende at foretage indkøb om bord på flyet. Som en konsekvens af dette vælger flyselskabet KLM nu at droppe tax-free salg om bord.

Fra og med juli 2019 vil KLM Royal Dutch Airlines ikke længere tilbyde tax-free-varer om bord på sine europæiske ruter. Fra januar 2020 forsvinder tilbudet også fra de interkontinentale ruter.
I følge flyselskabet skyldes dette blandt andet øget nethandel og man har dermed konkluderet, at tilbudet ikke længer møder kundernes behov. I stedet vil KLM se på andre muligheder.

– Idet den nuværende salgsproces ikke længere møder kundernes behov, har vi efter grundige overvejelser besluttet ikke at have dette tilbud fremadrettet, siger Miriam Kartman, chef for service ombord hos KLM. – Som et resultat af dette vil passagerer ikke længere kunne købe tax-free-varer om bord på vores europæiske flyvninger fra og med juli 2019. Fra januar 2020 forsvinder tilbudet også fra vores interkontinentale ruter.

Øget konkurrence fra nethandel og lufthavnsbutikker

KLM har gennem flere årtier tilbudt sine kunder muligheden for, at købe tax-free-varer, både om bord og senere også online. Den rivende udvikling indenfor nethandel har den sidste tid gjort, at kunderne er blevet vant til at kunne finde hvilken som helst vare billigere på Nettet. Konkurrencen fra butikker i lufthavnene er også stigende.

I stedet for traditionelt varesalg fra trolley udforsker flyselskabet nu andre muligheder for varesalg til rejsende.

– Vi vil i løbet af kort tid lancere flere pilot projekter med dette formål. Her vil bekvemmelighed og et bredt vareudvalg være centrale elementer, udtaler Kartman.

Fotokredit: KLM.
Oprindeligt bragt på vores norske søster site af Martin.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *