Ny storlufthavn står endelig overfor åbning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter at åbningen har været udsat tre gange, ser det nu endelig ud til at Istanbul New Airport overtager al trafikken fra den overbelastede Atatürk Airport den 6. april.

Åbningsceremonien fandt sted den 29. oktober 2018, som var 95 års dagen for proklamationen af den Tyrkiske Republik. Lufthavnen har uofficielt heddet ” ‘Istanbul New Airport” under bygningen, men fik det nye officielle navn ” ‘Istanbul Airport” under åbningen. Det første fly var Turkish Airlines TK 2124 til hovedstaden Ankara den 31. oktober. Den første november begyndte man daglige flyvninger til Ankara, Antalya, Baku, North Nicosia, og İzmir, efterfulgt af Adana og Trabzon i december. Det er ikke alle fly til disse destinationer som afgår fra den nye lufthavn. Der er derfor stadig afgange fra Atatürk og Sabiha Gökçen lufthavnene.

Det var oprindelig planlagt at al trafikken fra Atatürk Airport ville flytte den 31. december 2018, men det blev udsat. Den 17. januar blev det annonceret at flytningen ville finde sted den 1. marts 2019. Den 25. februar rykkede man datoen endnu engang; nemlig til den 6. april 2019.

Lufthavnen er planlagt til at blive den største i verden med 150 millioner passagerer om året, men kan opgraderes til 200 millioner, hvis det bliver nødvendigt. Det er den tredje internationale lufthavn i Istanbul efter Atatürk vest for Istanbul og Sabiha Gökçen på den asiatiske side af Bosporus. Den vil være den vigtigste internationale lufthavn i Istanbul. Atatürk vil blive lukket den 6. april 2019 kl. 02:00 og al trafik vil blive overflyttet til Istanbul Airport den 6. april kl. 14:00.

IATA koden IST vil samtidig bliver overflyttet til den nye lufthavn.

Læs mere om flytningen her.

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *