SAS angrebet af hackere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS er sen tirsdag eftermiddag blevet angrebet af hackere og det har betydet af det meste af deres kundevendte sider er helt eller delvist nede.

Tirsdag aften blev SAS ramt af et hackerangreb, som har ramt flere af deres kundevendte sider. Dette er inklusiv deres app, som også i en periode viste andre folks bookinger. Detaljer som adresse, telefonnummer var der også muligt at se. Det kunne vi se på vores egne SAS apps’s, men vi har også snakket med flere andre, som bekræfter dette.

Dette har vi fået bekræftet af flere kilder, samt vi på vores egen SAS app kunne se følgende:

Der var adgang til andre SAS kunders bookinger og personlige detaljer som telefonnummer og adresse. Kilde: InsideFlyer

Vi kontaktede SAS og spurgte ind til det og fik følgende opdatering:

Vi kan bekræfte at SAS er ramt at et cyberattack og vi arbejder lige nu på at få lukket systemer ned og danne os et overblik over situationen.

Alexandra Lindgren Kaoukji, Pressechef i SAS Danmark

Mulig GDPR sag

Det har i længere tid været muligt at få tilgang til andres bookinger, EuroBonus deltajer og faktisk også lave ændringer i andres bookinger. Så derfor kommer der meget sandsynligt en GDPR sag ud af dette, da der kan være delt flere personlige detaljer. Da SAS skal rapportere dette ind senest 72 timer de er blevet kendt med datatabet, så burde vi hører mere senest lørdag i denne uge.

Kontroller dine bookinger

For at være sikker på at der ikke er sket noget med din eller dine bookinger, så anbefaler vi at du får kontrolleret dem og sikre at alt er som du har booket dem.

Der kan nemt være tilfælde, hvor en booking er ændret eller aflyst.

Flere andre sider ramt i Sverige

Ifølge det svenske medie SVT er flere svenske hjemmesider blevet ramt i dag. Gruppen “Anonymous Sudan” har taget ansvaret for det. Det er dog ikke bekræftet at de også er dem, som har angrebet SAS.

Gruppen skriver på Telegram at grunden til angrebet er afbrændingen af Koranen tidligere af dansk/svenske Rasmus Paludan:Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *