SAS Business Class – Past, Present & Future

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I november måned kunne vi her på InsideFlyer afsløre, at SAS i deres Business Class fra 1. februar 2017 ville starte en nordisk udgave af en kaviar service op for deres kunder i Business Class. Nu kan vi afsløre at dette blot var et af flere tiltag, som SAS i den kommende tid vil komme med.

Past, Present & Future – Disse ord er titlen på den nye og femte SAS øl i Mikkeller RAS serien (”Rare Air Series”), som serveres i SAS Business Class på langruterne. Denne titel passer meget godt med hvad SAS i øjeblikket har gang i på produkt siden, for SAS er kommet flot ud af fortiden, med gamle kabiner og et ikke helt så godt rygte, med især deres nye Business Class produkter.

Past

2015 og 2016 var årene, hvor den samlede SAS flåde af langrutefly, løbende blev opgraderet til den nye og meget flotte kabine.  Dertil blev der investeret i nye fly for at kunne udvide rutenetværket til blandt andet destinationer som Miami, Los Angeles, Hong Kong.

Der blev også på SAS Business Class indført restaurantlignende service, hvor det tidligere brug af en bakker er fjernet. Denne service blev så opgraderet løbende med flere specialprodukter som for eksempel:

  • Mikkeller øl på alle ruter, samt løbende nye specielle flasker på SAS Business Class
  • Valhrona Chokolade is på SAS Business Class
  • Donuts fra Randy’s Donuts i Los Angeles (kun på ruten fra Los Angeles)
  • Ny champagne fra Charles Heidsieck på SAS Business Class

SAS har i de sidste par år arbejdet virkeligt hårdt på at gøre den samlede rejseoplevelse bedre for deres passagerer – især for deres mest loyale og bedst betalende passagerer i SAS Business Class.

Present

2017 er knap begyndt og nu kan vi fortælle, at nye tiltag og forbedringer forsætter. Vi har haft en snak med Head Chef og Meal Planning Manager, Peter Lawrance, som kan fortælle hvad der sker inden for hans område i den næste tid.

Peter Lawrance fortæller at der snart kommer flere nye tiltag, som folk ombord vil kunne prøve:

Vi udskifter sortimentet af drikkevarer med et lidt færre udvalg, men højere kvalitet på det enkelte produkt. Dette gør vi for at kunne give kunderne det bedste, som for eksempel luftens bedste gin og tonic

En af de første af de nye drinks er en whiskey cocktail som hedder Ginger Forest og er lavet af SAS Purseren Sofi Forssell Brost. Dette er den første drink i en ny række, som laves af forskellige SAS crew medlemmer.

Den første nye SAS Signature Cocktail er en Whiskey Cocktail og har fået navnet Ginger Forest by Air Purser Sofi Forssell Brost.
Den første nye SAS Signature Cocktail er en Whiskey Cocktail og har fået navnet Ginger Forest by Air Purser Sofi Forssell Brost.

Disse nye Signature Cocktails vil ifølge Peter Lawrance blive skiftet ud løbende og tilpasset sæsonen og menuen ombord.

Derudover kommer to helt nye Mikkeller øl og flere er på vej.

InsideFlyer DK - SAS - Past Present & Future
Den nye SAS RAS No. 5 – Past, Present & Future er den forløbige sidste i rækken af øl, som laves i den store 750ml flaske.

Den første hedder SAS RAS No. 5 – Past, Present & Future kommer på en 750ml flaske (RAS står for Rare Air Series og er lavet kun til SAS). Det er en lys belgisk ale som har lagret på Chardonnay fade og med en alkoholprocent på hele 9,0 %

En ny Belgisk Ale, som følger trop i rækken af øl på en 330ml dåse.
En ny Belgisk Ale, som følger trop i rækken af øl på en 330ml dåse.

Den næste hedder Plane Ale og er en Belsgisk Ale, som serveres på en 330ml dåse. Den er brygget på amerikansk humle og med en alkoholprocent på 5,2 %

Når talen drejes over på selve maden, så er der forsat fokus på kvaliteten. Maden vil i højere grad følge sæsonerne, og vil blive tilpasset, hvad der er tilgængeligt i øjeblikket med udgangspunkt i de nordiske lande. Se et eksempel af dette i denne korte video:

Det hele samles op i et helt nyt menukort, hvor både design og indhold vil være markant anderledes end det menukort vi kender i dag. Til dette siger Peter Lawrance at:

Der kommer et helt nyt menukort, som i design og indhold er noget vi håber på at kunderne vil tage med hjem og vise til familie og venner – lidt på samme måde som når du har besøgt en rigtig god restaurant

Det første kunderne ser er netop den nordiske kaviar service, som starter til 1. februar 2017. Der får hver passager i SAS Business et lille glas med skruelåg med Kalix Löjrom, som serveres med purløg og creme fraiche og dertil knækbrød med Västerbotten ost. Det bliver så den første SAS Signature Dish vi ser.

Nordisk kaviar - Kalix Löjrom kommer til SAS Business Class den 1. februar 2017.
Nordisk kaviar – Kalix Löjrom kommer til SAS Business Class den 1. februar 2017.

Alt i alt må det siges at der er tydelige forbedringer for rejsende i SAS Business Class og at det produkt, som SAS tilbyder, er blandt de bedste på markedet.

Den nye SAS Business Class kabine, som du kan tage hele familien med på for dine EuroBonus point.
Den nye SAS Business Class kabine, som er på alle langruteflyene.

Kabinen, sædet, maden og drikkevarerne ombord, gør sammen med den meget ofte gode service, at man som rejsende får en rigtig god oplevelse.

Future

Hvis SAS forsætter i denne stil med løbende at udskifte deres menuer og sortimenter af drikkevarer, så vil det kun blive endnu bedre når de første fly af typen Airbus A350 bliver leveret til SAS. Dette vil give den samlede komfort et løft, da atmosfæren i kabinen og den lavere støj vil medvirke til at du er mere frisk ved ankomsten til din destination.

Den nyeste øl fra SAS og Mikkeller samarbejdet hedder Wing Pin Series og kommer snart ombord på langruterne. Den serveres i en grøn flaske på 375ml.
Den nyeste øl fra SAS og Mikkeller samarbejdet hedder Wing Pin Series og kommer snart ombord på langruterne. Den serveres i en grøn flaske på 375ml.

Vi ser frem til at høre mere fra Peter Lawrance og hans team og han løfter sløret på at der allerede er endnu en øl på vej, som skal erstatte RAS-serien. Den hedder Wing Pin Series.

Dertil glæder vi os til at se hvilke nye producenter og produkter, som introduceres i den nærmeste fremtid.

InsideFlyer takker for snakken med Peter Lawrance og glæder os til et 2017 med flere nye tiltag, som er med til at gøre rejsen lidt bedre. Han slutter vores snak af med:

Alt ligger i detaljerne…

Billeder i denne artikel har vi fået fra Peter Lawrance.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *