Introduktion: Ferie i Californien

BA business class

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sidste år tog Sander de Jonge fra vores søsterside Insideflyer.nl på ferie i Californien. Her følger hans beretning med blandt andet business class flyvninger med American Airlines fra London til Los Angeles, en håndfuld hoteller og ikke mindst besøg af et antal fantastiske national parker.

Introduktion

Snart er det endelig tid til at tage på ferie, og denne gang til Californien! Selvom jeg til dagligt arbejder med fly og loyalitetsprogrammer, er det længe siden at jeg har booket en længere flytur. Det var sidste marts, hvor jeg fløj med de fantastiske first class produkter fra Etihad, British Airways og Qatar. Så skørt bliver det ikke denne gang, men jeg glæder mig virkeligt til endeligt at komme ud at flyve igen!

Qatar first class
“Tronen” i Qatar’s første klasse på en A380

Vores ønsker blev til virkelighed i år! Vi kunne begge godt tænke os at besøge nogle national parker i Californien. Derudover har jeg fået mine 8 “systemwide upgrades” ved min Executive Platinum status hos American Airlines sidste år. Eftersom de kun er gyldige i et år ville jeg gerne få dem brugt. En perfekt kombination altså!

Det endte med at jeg i januar startede med at prøve at sætte rejsen sammen. Selvom nogle synes det er forfærdeligt, synes jeg det er fantastisk at pusle rejsen sammen. Jeg vil lave nogle anmeldelser af flyrejser, hotelovernatninger og muligvis lejebiler. Her følger introduktionen.

Fly

Det er slutningen af januar når vi starter på at tale planerne igennem, men intet konkret på dette tidspunkt. På vores forum på Insideflyer.nl bliver jeg gjort opmærksom på at den store mængde upgrades kan bekræftes på bestillingstidspunktet. De er normalt ret begrænsede. Jeg begynder med det samme at lede efter fly til Los Angeles. Fra Amsterdam var det i alt omkring €900,00 dyrere end fra Oslo, hvilket er besværet værd! Jeg bestiller med det samme og efter et opkald til Executive Platinum helpdesk fra American Airlines er vi opgraderet fra economy class til business class! For de penge vi har sparet, er der råd til en ekstra flyvning og hotelovernatninger.

Jeg har med vilje valgt en flyvning fra Oslo til London sent om eftermiddagen, så vi har god til for en positioneringsflyvning. Derudover synes jeg ikke det ville være ret afslappende at starte ferien med 3 flyvninger på en dag. Vi tager afsted til Los Angeles en dag senere. Det eneste der gør mig lidt nervøs på dette tidspunkt er varslingen om strejker eller arbejdsnedlæggelser hos KLM…

Som det ser ud nu, har vi gode sæder på alle flyvninger. Jeg er altid lidt forsigtig eftersom der ofte kan ske last-minute ændringer. Hos American Airlines flyver vi i en såkaldt “business class mini-cabin” og hos British Airways kunne jeg vælge nødudgange.

Ruten
Ruten
 • Amsterdam – Oslo: KLM Embaer 190 (Economy);
 • Oslo – London Heathrow: British Airways Airbus A319 (Economy);
 • London Heathrow – Los Angeles: American Airlines Boeing 777-300 (Business);
 • Los Angeles – London Heathrow: American Airlines Boeing 777-300 (Business);
 • London Heathrow – Oslo: British Airways Airbus A319 (Economy);
 • Oslo – Amsterdam: KLM Boeing 737-700 (Economy).
BA business class
Jeg ser frem til at flyve med en B77W fra American Airlines

Ruten og hoteller

Ulempen ved at være frequent flyer er mangel på feriedage. Derudover har min kæreste sit eget firma og vil ikke tage på en alt for lang ferie. Derfor er vi på færde i lidt over to uger, som er ret kort tid for Californien. Vi starter med nogle national parker og slutter med en rute langs kysten.

De fleste hoteller jeg har valgt, er med i IHG gruppen. Det er mit foretrukne loyalitetsprogram. Et hotel har jeg bestilt på point og til et andet har jeg brugt min “Free Weekend Night Voucher”. Derudover kunne jeg få to gratis overnatninger på Marriott hoteller. Dem kunne jeg få med kun to betalte overnatninger tidligere på året. Vi valgte nogle gange at bo på et mere beskedent hotel og nogle gange at gå efter mere luksus.

Vores rute igennem Californien
Vores rute igennem Californien

Til vores sidste nat i Los Angeles overvejde jeg at gå efter noget luksus, men efter nogle gode råd i vores forum har jeg ikke gjort det. Mange tak for rådet!

 • Crowne Plaza London Heathrow;
 • Courtyard Los Angeles El Segundo;
 • Comfort Inn & Suites Sequoia Kings Canyon;
 • Oakhurst Lodge;
 • Holiday Inn Express & Suites Red Bluff-South Redding;
 • Holiday Inn Klamath;
 • Intercontinental San Francisco;
 • Intercontinental Monterey;
 • Holiday Inn Express at Monterey Bay;
 • Topanga Canyon Inn;
 • Fairfield Inn & Suites;
 • Park Inn by Radison Oslo.
InterContinental San Francisco
InterContinental San Francisco, som jeg så frem til!

Ting at lave

Første del af ferien kommer primært til at bestå af besøg af national parker. Vi skal besøge Sequoia park, Yosemite Park og Redwoods. Der er et enormt udvalg og vi har knap med tid. Heldigvis kan vi begge lide at køre bil, så lange afstande er intet problem. Vi har (forhåbentlig) bestilt en udmærket bil.

På anden del af turen er der også en del ting som vi tror bliver spændende. At spotte hvaler i Monterey virker som en rigtig god ide og også turen tilbage til Los Angeles synes at være helt fantastisk.

Californien
En betagende rute (foto David Iliff)

Optjening af miles

Desværre er det sådan at jeg ikke vil optjene miles på disse flyture. Selvom American Airlines’ Twitter team (som jeg normalt sætter meget pris på) fortalte mig at jeg som sædvanlig ville tjene “distance based” miles, står det efterhånden klart at det ikke er sagen. Jeg må altså nøjes med omkring 6.000 Aadvantage Miles. Det i modsætning til inden den 1. august, hvor jeg ville have fået 24.824 miles… En smertefuld ny virkelighed. Men set mere positivt, så flyver vi på business class for næsten ingen penge, hvilket jeg er enormt glad for.

Til slut

Jeg kan ikke vente med at komme afsted. Mine sidste flyvninger er allerede et par måneder siden. Indtil videre har jeg kun fløjet på business class i American Airlines’ B777-300 en enkel gang og syntes det var en fremragende stol!

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Sander de Jonge fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *