SAS er igen den bedste i London Heathrow på støj og CO2 udledning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

London Heathrow lufthavnen her i længere tid har fokus på at sikre så lavt et støjniveau og CO2 udledning som muligt. Dette gør de i deres program “Fly Quiet and Green”. SAS har fået førstepladsen i den seneste udgave.

SAS topper listen på London Heathrows “Fly Quiet and Green” program. De har opnået 948 ud af 1.000 mulige point og andenpladsen har fået 911 point. SAS kunne faktisk have opnået endnu flere point, men de er blevet “straffet” for at have nogle flyoperationer i perioden mellem 23:30 og 04:30. Dette rammer nemlig de beboer, som bor tæt på lufthavnen og kan opleve støjgener når de sover.

Top 10 på London Heathrows “Fly Quiet and Green” liste for 3. kvartal 2019.

SAS vinder helt sikkert på at de bruger deres irske selskab – SAS Ireland – til de fleste af afgangene til/fra London Heathrow. Dette selskab har kun de nyeste fly i SAS flåden. De har fået 9 Airbus A320neo’er. Gennemsnitsalderen er på kun 1,6 år. Til sammenligning har British Airways flåde af A319, A320 og A321 en gennemsnitsalder på over 10 år.

Dette er et godt bevis på at det som virkelig virker, når det kommer til netop støj og CO2-udledningen er nye fly og den forsatte udvikling af fly og motorerne. Det er der det virkelig giver noget.

Allerede tilbage i 2018 havde SAS også førstepladsen. Der nåede de 944 ud af 1.000 mulige point.

Lavprisselskaberne mangler

En ting som mangler på listen er lavprisselskaberne. De bruger ikke London Heathrow lufthavnen og derfor findes de naturligt ikke på listen. Men de selskaber har nyere fly i sammenligning med for eksempel SAS, Lufthansa eller British Airways.

Hvis de havde haft ruter til/fra London Heathrow, så ville de helt sikkert også have været at finde i toppen af listen.

Norwegian, Ryanair og easyJet har en flåde med en gennemsnitsalder omkring 6-8 år.

Du kan læse mere om “Fly Quiet and Green” programmet på dette link.

Forsidefoto: SAS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *