SAS droppede mundbindene i går på næsten alle ruter

Self-Service Automat i lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi skrev i sidste uge at Norwegian, som første flyselskab i Norden, ville droppe krav om mundbind. Dette trådte i kraft i går, mandag den 4. april 2022. I går kom SAS så ud med at de også ville droppe deres krav om mundbind – blot ikke på alle deres ruter.

At SAS ikke dropper mundbind på alle ruter er logisk nok. Det skyldes at de simpelthen flyver til destinationer, som fortsat kræver brug af mundbind. Derfor kan de ikke sige det samme som for eksempel Norwegian kan.

Læs mere: Norwegian dropper mundbind på alle flyvninger

Det er rigtig positive nyheder, da det varsler bedre tider for luftfarten når restriktionerne løftes. Det kommer også til gavn for kunderne, som lige nu har en stor købelyst på især ferierejser. Påsken er første bevis på dette, hvor vi har skrevet om at Københavns Lufthavn advarer om megen ventetid i check-in og sikkerhedskontrollen.

Hvor gælder mundbind fortsat?

SAS har valgt at følge destinationernes krav. Så destiantioner i USA, Asien og Italien, så vil der være krav om mundbind. Det gælder for begge veje – altså både til for eksempel USA og hjem fra USA, trods at Danmark ikke kræver brug af mundbind.

Typerne er mundbind er fortsat  af standarden FFP2, KN95 eller N95 eller kirugiske masker af typen IIR eller lignende.

Læs mere på SAS hjemmesiden “Travel Safe” her.

Forsidebillede: Self-Service Automat i lufthavn. Foto: SASHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *