SAS med flere ruter fra Aarhus Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag mandag præsentere SAS nemlig endnu to nye ruter fra Aarhus Lufthavn. Fra 2019 kan du flyve direkte til Rom og Faro i Portugal.

Det er DR som allerede her til morgen kommer med denne positive nyhed for de rejsende i det midtjyske.

Koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen fortæller til DR at:

Vi flyver derhen, hvor vores kunder gerne vil hen, og hvor vi tror, vores kunder gerne vil hen, så vi bygger stille og roligt et program med destinationer, vi håber og tror, vores kunder gerne vil flyve til fra det aarhusianske.

Så det store sats på Aarhus Lufthavn som SAS gik med ind i forsætter altså med at give nye ruter. Det er interessant at følge udviklingen og se om Aarhus Lufthavn kan rejse sig i forhold til Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn. SAS er i hvert fald en central brik for at dette sker.

Flere passagerer

Easyjet har også åbnet nye ruter ud af Aarhus Lufthavn og derfor er der også samlet flere passagerer i lufthavnen.

Som tallene for september 2019 viser, så er der en stigning på 36,2% i forhold til samme periode sidste år. Den store forskel skal ses i rutetrafikken for udenrigs, der er steget 107%. Det er det synlige bevis for det sats SAS har lavet, men også de andre nye ruter fra for eksempel Easyjet.

Trafiktallet for indenrigs faldt faktisk med 2,9% i forhold til året før. Det samme gjorde chartertrafikken, dog med hele 12,3%.

Vi glæder os til senere i dag, hvor SAS vil komme med flere rutenyheder på deres kommende sommerprogram ud af Norden.

 

Kommentarer

  1. Matthias siger

    “Trafiktallet for indenrigs faldt faktisk med 2,9% i forhold til året før. ”

    For at citere Aarhus Lufthavn selv, er de ret tilfredse: “Indenrigstrafikken viser en nedgang på 2,9%, dog skal dette tal ses i en større sammenhæng. Eftersom der er tilkommet nye hubs såsom Stockholm og Oslo, betyder det, at den indirekte trafik over København naturligt er dalet, dog viser mere bagvedliggende tal, en imponerende fremgang på hele 9% i trafikken mellem Aarhus Airport og København, point-to-point”
    (https://www.aar.dk/passagerer?Year=2018&Month=9)

    Giver mening for mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *