SAS: Nu kan du købe biobrændstof sammen med din billet for at blive en klimavenlig passager

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som noget helt nyt – og en forsættelse af at ville være det mest klimavenlige flyselskab, så kan du fra den 24. juni 2019, tilkøbe biobrændstof som noget ekstra til din flybillet.

SAS beskriver selv at denne mulighed skal ses som et nyt “ancillary” produkt på samme måde som mad, bagage, lounge adgang og så videre. Det er også samme måde du kan tilkøbe biobrændstof på. Du finder det via bookingsprocessen eller via “My Booking” på SAS hjemmesiden.

Fra den 27. juni vil du kunne finde muligheden via “My Booking” og fra september vil det være en del af selve bookingsprocessen på SAS hjemmesiden.

Et kæmpe fokus på at være klimavenlig

SAS har i øjeblikket et næsten “usundt stort” fokus på at være klimavenlig. Der går næsten ikke en uge hvor vi ikke får nyheder om et nyt tiltag. Så det må være utroligt højt på agendaen ved SAS ledelsen i Stockholm.

Om dette nye tiltag så skriver SAS følgende om det:

SAS is constantly looking for ways to lower the impact of travel on our climate. Upgrading to biofuel is one step towards more sustainable travel.

  • Biofuel can reduce CO2 emissions by up to 80% throughout its lifecycle, compared with fossil jet fuel.
  • The amount you pay for Biofuel goes directly towards buying more biofuel. 100 SEK is equal to about 20 minutes of flight time per traveler.
  • SAS only uses certified and sustainable aviation fuels made from sources that do not affect the general availability of crops used for food production, access to drinking water, biodiversity or land.

Så skal du rejse til Stockholm, så skal du købe for godt og vel 500,- SEK i merpris for at være en klimavenlig passager. I ovenstående oplyser SAS selv at det koster 100,- SEK for godt 20 minutters flyvning og en flyvning til Stockholm tager godt og vel 50 minutter.

Sådan her kan du på SAS hjemmesiden tilkøbe dig biobrændstof.

På en længere rejse til for ekempel New York må det været et andet regnestykke, da flyet er større og kan medbringe flere passagerer. SAS nævner selv at du for 100,- SEK på en rejse mellem Los Angeles og Stockholm betaler for biobrændstof for 7% af turen (se ovenstående grafik). Det betyder også at du så skal regne med at skulle betale godt 1.300,- SEK ekstra for at være klimavenlig på en tur fra Los Angeles og hjem.

I alle fald skal dette ses som en mer pris for billetten, da prisen på biobrændstof er dyrere end den konventionelle brændstof.

Vil du betale for dette eller har du kommentarer til dette tiltag?

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *