SAS ser ud til at ændre i EuroBonus optjeningen og gør det igen helt uden nogen varsel

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så er den gal igen. SAS ser ud til at igen ændre i deres EuroBonus program helt uden varsel til deres mest loyale kunder. Ændringen ser ud til at gælde fra den 1. marts 2022 og gælder for optjeningen af EuroBonus på rejser.

Alle detaljerne er endnu ikke offentliggjort fra SAS, men vi kan allerede nu få nogle indikationer på ændringer, da SAS lige nu er ved at ændre optjeningen på nye bookinger på deres hjemmeside.

Vores første kig på bookingssiderne viser at der sker en klar devaluering af optjeningen på de billigste billetklasser i SAS Go og SAS Plus især. På de dyreste billetklasser i SAS Plus (C-klasse) ser det ud til at der kommer en stigning i optjeningen.

Alt sammen kommer i forbindelse med den store milliardgæld SAS præsenterede i morges og deres nye spareplan SAS FORWARD.

Læs mere: SAS præsentere milliardgæld og ny spareplan for at sikre overlevelse

Fra SAS har et InsideFlyer medlem modtaget følgende:

Der bliver en opdatering af optjening af point for rejser efter 1. marts 2022. Nogle ruter bliver sat op og nogle bliver reduceret. Hjemmesiden vil blive opdateret snarest, men de har allerede opdateret siden ved booking af rejser.

Det er lidt svært at lave en endelig konklusion, men det ligner lige nu at det optjeningen fra afgange i Danmark får et lavere antal EuroBonus point sammenlignet med rejser fra Norge og Sverige. Dette også set ud fra prisen på billetterne. Om valutakurserne tør vi lige nu ikke gætte på, men der er en forskel i værdien af et optjent EuroBonus point på rejser fra de tre nordiske lande.

Deltag i debatten på vores gratis forum her. Der er allerede gang i snakken om de kommende ændringer.

Vi forventer også, at der udover ændringer i point, vil komme andre potetielle devalueringer i de forskellige billettyper som SAS tilbyder i dag. Et eksempel vi påtænker er at bagagemængderne nok vil ændres fra de billigste Go og Plus billetter.

Det hele er lige nu rimeligt uigennemskueligt. Det er svært at se hvordan EuroBonus medlemmer kan få klarhed over deres pointoptjening og hvad værdi pointene har. Et eksempel på dette er den nye ændring i SAS Upgrade, hvor det nu bliver et fast antal point man optjener ved at bruge kontanter på en opgradering fra for eksempel SAS Go til SAS Plus eller Business Class. Når man ikke kan se det transparent, så er det umuligt om det at have status reelt giver nogen værdi. Her mener vi at SAS skal passe meget på, da det kan få flere EuroBonus medlemmer til at skifte til et andet flyselskab. EuroBonus programmet er i vores verden den største værdi som SAS har lige nu – udover deres gode og loyale medarbejdere.

Vi har spurgt SAS om disse ændringer og kommer retur med en opdatering så snart vi hører noget fra dem.

Skriv en kommentar, hvis du finder eksempler på at optjeningen er ændret efter 1. marts 2022.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *