Rejsebrev: Strandet på Island. Kaos, aflysninger, ombooking og nyt hotel

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dette rejsebrev samler det hændelsesforløb fra første aflysningerne ankom indtil flyene atter kunne lette fra Keflavik

Man kan sige meget om Island, der er mulighed for at opleve meget smuk natur, f.eks vulkaner og nordlys høje bjerge og dybe dale samt varme kilder flere steder på øen En anden ting på øen i Nordatlanten man også kan risikere at skulle forholde sig til især i vinterhalvåret er et voldsomt vejr.

Og et voldsomt vejr det var netop det vores udsendte oplevede på sin tur til Island i forbindelse med vores anmeldelse af PLAY

Læs mere: InsideFlyer anmelder PLAY

Undertegnede ankom med bussen til Keflavik Airport efter en tur ind til den Islandske hovedstad Reykjavik for at gøre stop på natten. ved ankomsten den 6/2 omkring klokken 17 var der endnu intet aflyst.

(Det skal bemærkes at jeg havde besluttet sig for at overnatte i Keflavik Lufthavn grundet en oprindelig meget tidlig morgenafgang hvor der ikke var mulighed for at komme til Lufthavnen med offentlig transport før flyet afgang.)

Ved 19 tiden modtager jeg en SMS og en Email fra PLAY om at mit fly på rute OG900 er blevet aflyst grundet dårligt vejr. Denne aflysning kunne jeg se og bekræfte ved blot at kigge ud af et af lufthavnsvinduerne. Derved kunne man godt fornemme at “Landon” som orkanen var døbt var gået i land over det sydøstlige Island ved 18 tiden den 6/2.

Foto: Screenshot fra isavia.is Keflavik Airport departure board den 7/2 2022
Orkan på Island
Storm på Island. billede fra den 6/2 2022 Foto: Vedur Metrologiske institut Island

Godt så. Da jeg så fandt ud af at mit fly den følgende morgen var aflyst tænkte jeg “Mhhh hvad gør jeg nu?” Jeg kontaktede PLAY’s kundeservice online idet at de i Keflavik lufthavn IKKE har en bemandet servicedesk man kan gå hen til og få hjælp ved bortset fra op til en PLAY afgang. Efter en del idéer frem og tilbage med blandt andet forespørgsel på ombooking til Icelandair den 8/2 hvor PLAY ikke havde nogle fly til Kastrup lagt ind i den oprindelige schedule. Efter en del tovtrækkeri frem og tilbage med PLAYs kundeservice kom selskabet frem til at de indsatte et ekstra fly for at få folk frem til henholdsvis Amsterdam og København netop den 8/2. dagen efter orkanen. Dette fly skulle jeg selvfølgelig med.

Endnu en nat med udsigt til at tilbringe på en bænk i lufthavnen og med danske kontanter på mig og ikke et eneste veksle kontor hverken i Reykjavik by, Keflavik by, eller i Keflavik Airport så så jeg det som håbløst at finde et hotel og gjorde klar til endnu en nat i Keflavik Airport da en engel pludselig faldt ned fra himlen. Et bureau der specialisere sig hoteller på Island kom hen til mig fordi de havde set jeg havde siddet på bænken i flere timer, de gav et tilbud. De penge jeg havde i Danske kontanter på mig (svarende til 17500 Islandske kroner/1000 Danske kr) kunne jeg give dem også ville arrangere transfer til og fra et hotel i keflavik by, Aftensmad, Morgenmad, og dagen efter. restaurantbesøg på keflaviks fineste restaurant. Foruden dette også transfer tilbage til Keflavik så det ville passe med mit flys afgang den 8/2. Hvis forholder sig til hvad priserne er i standard bare for at leve på Island er det RIGTIG billige penge for et “All inclusive” tilbud inklusive transfer tur/retur til lufthavnen. Dette firma bruger jeg helt sikkert igen hvis en lignende situation skulle opstå for mig i fremtiden netop på Island.

Transfer og indlogering

Efter pengene var blevet overdraget fik jeg 2 vouchers, en til taxaen der skulle befordre mig. Og endnu en til hotelpersonalet på hotel Grásteinn i Keflavik by, Jeg troede jeg var taget ved røven idet at taxachaufføren kiggede på voucheren grundigt men hun nikkede med hovedet og den var god nok, jeg kunne forlade taxaen uden problemer og indlogere mig på mit hotel for natten.

Foto: André Jørgensen

Fortsættelse af rejsebrevet følger – læs det her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *