SAS strejken er slut – en aftale kom på plads i nat

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter 15 dages strejke kom en aftale på plads i nat. Det sker efter et lettere kaotisk døgn, hvor der sent mandag kom forskellige udmeldinger ud. Men nu er strejken over og om 2-3 dage skulle alle afgange gå som normalt igen.

Aftalen kom på plads i løbet af i nat og SAS udsendte en pressemeddelse klokken 03:21.

SAS CEO Anko van der Werff udtaler følgende:

I am pleased to report that we now have come to an agreement with all four pilot unions for SAS Scandinavia and the strike has ended. Finally, we can resume normal operations and fly our customers on their much longed-for summer holidays. I deeply regret that so many of our passengers have been impacted by this strike.

Aftalen er interessant og en en vigtig grundpille i SAS FORWARD spareprogrammet. Den gælder i 5,5 år og giver derfor ro og vil også agere som udgangspunkt for de andre personalegrupper kommende overenskomstforhandlinger.

Kort opsummeret er aftalen følgende:

  • Fred og arbejdsro i 5,5 år
  • SAS Connect og Link accepteres
  • Løbende genansættelse af de resterende 450 piloter
  • Arbejdsuge hæves fra 47,5 og op til 60 timer

SAS og piloterne har nu en aftale og det er naturligvis det vigtigste. Men en vis efterrationalisering må komme efter et kaotisk forløb med ringe kommunikation og et tab på op mod 1,5 milliard kroner. Dertil et ikke realiseret beløb i form af image tab og det faktum at mange kunder ikke vil booke med SAS igen. For eksempel vil de charterselskaber som har en aftale med SAS helt sikkert også kræve en vis erstatning.

Vi er dog her på InsideFlyer glade for en aftale er kommet på plads og vi kan se fremad igen. Men SAS er ikke i mål endnu – dette var blot det første punkt på listen over ting der skal falde på plads i den store SAS FORWARD plan.

Forsidefoto: BongoPlanesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *