SAS vinterprogram 2017/2018: Skuffende få nyheder til danskerne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I et nyhedsbrev til virksomheder har SAS fornyligt løftet sløret for nyhederne i vinterprogrammet. En ny rute fra København til Tromsø og flere afgange fra København til Rom. Dertil kommer at Aalborg-Oslo nu udnævnes til at blive en helårsrute.

Det er jo ikke mange nyheder til danskerne. Når dertil kommer, at Aalborg – Oslo blev lanceret i sommerprogrammet for 2017 som en ny helårsrute med 5 ugentlige afgange, virker det besynderligt, at dette igen skulle være en nyhed i vinterprogrammet.

Nyhedsbrevet nævner ikke noget om antallet af ugentlige afgange på den direkte rute mellem København og Tromsø – og da jeg forsøgte at booke en billet i November, kom der ingen direkte afgange frem på SAS hjemmeside. Nyhedsbrevet har lige så sparsomme oplysninger om hvor mange ekstra afgange, vi får mellem København og Rom.

Israel: Stockholm – Eilat

SAS forsøger igen med en direkte rute til Israel, efter man i 2016 måtte opgive den direkte forbindelse mellem København og Tel Aviv. Denne gang vil SAS flyve fra Stockholm til Eilat, der er en typisk feriedestination på Israels sydspids ved det røde hav. SAS flyver til Ovda lufthavnen, der ligger omkring 60 km nord for byen.

Solopgang ved stranden -Eilat, Israel

Ikke gode forbindelser fra Danmark

Flyet fra Stockholm til Eilat har en ugentlig afgang, første gang lørdag d. 28. oktober Det letter fra Stockholm lørdag middag (13.05) og lander i Eilat 18.50. Danskere, der starter rejsen fra København, har gode forbindelser til Stockholm, mens rejsende fra Jylland (Billund, Aarhus og Aalborg) alle skal via København. Dermed bliver udrejsen en lidt langstrakt affære med 2 mellemlandinger.

Og hjemturen bliver ikke lettere. Flyet har planlagt afgang fra Eilat 19.40 med ankomst i Stockholm 23.35. Det er for sent til at nå et fly til Danmark samme dag. Den første afgang er søndag morgen 6.05. Lidt for tidligt til at det kan betale sig at tage en overnatning i Stockholm. På den anden side er godt 6 timers ventetid i Arlanda lufthavn heller ikke den perfekte afslutning på en uges badeferie. Alternativet er naturligvis at tage et værelse på et af lufthavnens hoteller og tage en senere afgang fra Stockholm til Danmark.

Ingen oplagte alternative forbindelser til Eilat

En hurtig søgning på momondo.com viser, at der ikke er gode alternativer forbindelser fra København til Eilat. Ryan Air har fredag en afgang fra Berlin Schönefeld til Eilat (mulig tilslutning fra København med Easyjet). Da flyet fra Eilat lander i Berlin fredag aften 23.25, har man igen samme problem med en overnatning eller lang ventetid i lufthavnen.

Eilat er heller ikke et oplagt mål for charterrejser. Jeg kunne ikke umiddelbart finde nogle rejser hos de større selskaber på markedet. Derimod ser det ud til, at der er et pænt udvalg af muligheder med afgang fra Hamborg Lufthavn, som måske kunne tiltale en del rejsende fra især det sydlige Jylland.

 

Hele nyhedsbrevet fra SAS kan læses her:

https://www.sas.dk/virksomhedsprogram/nyheder/

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *