Scandic overtager Restels hotelportefølje og bliver førende hoteloperatør i Finland

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Scandic Hotels Group (“Scandic”) indgik onsdag aftale om at opkøbe Restels hotelvirksomhed i Finland. Gennem købet vil Scandic styrke sin position som den førende hotelkæde i de nordiske lande og blive den største hoteloperatør i Finland. Transaktionen er underlagt lovgivningsmæssig godkendelse.

Scandic har 230 hoteller i drift og under udvikling, hvoraf 28 er i Finland. Restels portefølje omfatter 43 hoteller i Finland. Efter købet vil Scandic være landsdækkende i Finland.

Frank Fiskers, som er President & CEO for Scandic siger:

Det er et vigtigt skridt for Scandic Hotels og et skridt som vil give os et stærkt netværk på det finske marked. Vi glæder os til at drive og udvikle disse hoteller under Scandic brandet og byde velkommen til Scandic til alle Restels medarbejdere og kunder.

Restel har i dag ca. 7.600 værelser fordelt på 43 hoteller, alle med langsigtede lejekontrakter i sin portefølje, hvoraf syv drives under franchiseaftaler med Intercontinental Hotels Group. De fleste af hotellerne drives under Cumulus brandet, og de vil, over tid, blive konverteret til Scandic hoteller. Sælgeren forbliver udlejer for fire hoteller.

Mikael Backman, CEO Restel siger:

Vi har fundet en excellent partner i Scandic. Vores hotelportefølje er i sikre hænder og bliver en del af Scandics stærke brand. Samtidig vil Restel få adgang til Scandics distributionskapacitet og betydelige kundebase i Norden.

Jens Mathiesen, som administrerende  direktør Scandic Danmark siger:

Vores hotelportefølje i Finland komplementerer Restel rigtig godt. Denne aftale vil give os tilstedeværelse på 15 nye destinationer i Finland og større eksponering i det voksende leisure marked.

Transaktionen forventes at lukke i slutningen af 4. kvartal 2017, underlagt lovgivningsmæssig godkendelse og andre betingelser, som er sædvanlige for denne type transaktioner. I tilfælde af et utilfredsstillende reguleringsresultat kan Scandic opsige transaktionen med forbehold af betaling af et opsigelsesgebyr på 5 mio. til sælgeren.

Scandic ser gode muligheder for salgsvækst og forbedring af marginen i den overtagne hotelportefølje i de kommende år. Der er potentiale for at øge omsætningen ved at re-brande hotellerne til Scandic og udvide Scandics tilstedeværelse på det finske marked. Derudover forventes omkostningerne at falde gennem koordineret administration og indkøb. Samlet set vurderer Scandic, at de overtagne aktiviteter, over tid, har potentialet til at skabe en justeret EBITDA-margin, højere end koncernens langsigtede finansielle mål på 11%.

Scandic planlægger også at investere yderligere ca. 10 mio. EUR i renoveringer i 2018.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *