Schönefeld bliver Berlin Brandenburg Terminal 5

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den nye lufthavn Berlin Brandenburg åbner den 31. oktober. Lufthavnens terminal 5 er den nuværende selvstændige lufthavn Schönefeld, der dermed integreres i den tyske hovedstads nye lufthavn.

Efter utallige forsinkelser og skandaler ser det endelig ud til, at den nye Berlin Brandenburg lufthavn åbner i oktober i år. Byggeriet begyndte i 2006, og lufthavnen skulle oprindelig være klar til at modtage passagerer i oktober 2011. Siden da er åbningen udsat flere gange på grund af omfattende mangler i konstruktionerne.

Berlin Schönefeld Flughafen
Berlin Schönefeld lufthavn. Foto: Eio at Italian Wikipedia / Public domain

Berlin Brandenburg ligger ved siden af den nuværende Berlin Schönefeld Lufthavn. Den har gennemgået en omfattende modernisering for at kunne håndtere fremtidig vækst i trafikken. Berlin Schönefeld vil fortsætte som Berlin Brandenburg terminal 5. Schönefeld vil derfor ændre IATA-koden fra SXF til BER den 25. oktober.

Berlin Brandenburg terminal 5

Ifølge administrerende direktør Engelbert Lütke Daldrup vil Berlin Schönefeld blive en vigtig del af Berlin Brandenburg.

Som terminal 5 vil Schönefeld lufthavn blive en vigtig del af BER. Resultat af denne ombygning kan vi stadig håndtere passagerer ved terminal 5 i de kommende år. På denne måde kan vi også opretholde en god spredning af vores aktiviteter under Corona pandemien.

Det eneste, der nu er tilbage, før navneskiftet er at ændre skiltningen i og uden for terminalbygningen.

Flughafen Berlin Brandenburg

Berlin Tegel holder åbent til november

Når Berlin Brandenburg tages i brug, lukker lufthavnen Berlin Tegel. I de seneste måneder har der været en vis usikkerhed om, hvornår al flytrafik flyttes til den nye lufthavn. Som det ser ud nu, vil Tegel lukke den 8. november, en uge efter åbningen af ​​Brandenburg.

InsideFlyer koordinerer en tur med SAS til den nye Berlin Brandenburg d. 8. november. InsideFlyer flyver med SK1673 fra København og retur samme aften med SK 1678. Du kan læse mere om turen her, hvor redaktør Henrik Olsen også kan svare på dine spørgsmål, hvis du vil høre mere om turen.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside.

Foto: Flughafen Berlin BrandenburgHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *