easyJet, Er det virkelig så slemt?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I forbindelse med vores anmeldelse af ”Arrivederci Alitalia” og deres sidste dage i luften. Ja så skulle turen da også gå fra Danmark og til det Tyske for at anmeldelsen kunne finde sted og dette blev med easyJet til Berlin. 

Loungen i Aarhus Airport. Foto: André Jørgensen

Turen til Tyskland

Turen startede i Aarhus Airport hvor vi efter security slog os ned i den nyrenoverede lufthavn. Vi tilbragte de små 2 timer i lufthavnen som man har til rådighed hvis man ankommer med Midttrafiks flybus rute 925X der i øvrigt er alt for dyr at benytte men det er i denne omgang ikke lufthavnsbussen turen drejer sig om.

Oprindelig havde vi billetter med Deutsche Bahn til München fra Aalborg hvor anmelderen er bosat. MEN. Deutsche Bahn valgte at have tekniske problemer så billetterne aldrig blev sendt afsted også måtte der jo som med alt andet findes et alternertiv til det der oprindeligt var planlagt. Dette alternertiv blev easyJet fra Aarhus med deres ”weekend”rute til Berlin på en af de sidste afgange på denne rute før den lukkede ned.

Udsigt over vingen i Aarhus lufthavn inden taxi påbegyndes: Foto: André Jørgensen

Vel og mærke ombord skulle der nu laves pushback MEN der blev vi snydt, Aarhus lufthavn er designet til at selv større maskiner de laver en ”u-vending” og taxier direkte imod bane 10L hvor takeoff kunne finde sted så turen kunne gå til Berlin. Kaptajnen en dansker ved navn Mathias var ret så rar og fortalte om hvilken rute der ville flyves. Fra Aarhus gik det først og fremmest ind over Aarhus by også nedenom København og Kastrup hvorfra det så gik ned over Sydsjælland og Falster inden vi krydsede Østersøen og havnede over Rostock. Fra Rostock gik turen ned omkring Schwerin før det så var tid at lægge an til indflyvning på denne kortere tur til det tyske.

Foto et sted over Østersøen: Foto: André Jørgensen

Service og Komfort ombord

Servicen er meget lig lavpris ved easyJet. easyJet er et lavprisselskab og man får intet uden at skulle betale for dette. Vi valgte at at købe os en omgang kaffe fra salgsvognen og denne kaffe er faktisk ikke af værste kvalitet hvad prisen angår. 22Danske Kroner eller 2,50 Pund er en fin pris. easyJet benytter sig af kursformen i Pund da selskabet er britisk.
Til kaffen medfølger mælk, Sukker, og servietter. OG som bonus et minimalt stykke dypchokolade. Jeg ved ikke om chokoladen skyldes at det var et høfligt Cabin Crew ombord på dagens flyvning men på returflyvningen fra Berlin 4 dage senere var der intet chokolade til kaffen.

Udover den gode kaffe ombord Så var der også ualmindelig god plads ombord på dagens flyvning. Maskinen som var en Airbus A319-100 på rute EJU5668 var kun fyldt halvt op på dagens flyvning og godt 5 minutter efter man havde boardet i Aarhus blev der pænt sagt “Boarding Complete” også kunne man ellers bare læne sig tilbage og nyde turen.

Kaffe hos easyJet med diverse tilbehør: Foto André Jørgensen
Flyet på rute EJU5668 havde godt med plads til benene. Foto: André Jørgensen
Indflyvning til Berlin. Foto: André Jørgensen

Turen retur til Aarhus fra Berlin var meget lig det samme som turen derned.

Konkusion

easyJet er et britisk lavprisselskab som man sagtens kan rejse med hvis man skal på kortere distancer rundt i europa. Billetterne er oftest billigst hvis du booker god tid i forvejen men kan på visse ruter være billige næsten helt op til flyafgang. easyJet er som følge af Covid krisen nødsaget til at holde igen med deres ellers længe planlagte flyopgradering hvor blandt andet kabinerne skal udskiftes og hvor blandt andet flytypen Airbus A319 skulle udgå af flåden til fordel for Airbus A320Neo der har plads til nogle flere passagerer end en Airbus A319-100. Servicen hos easyJet er næsten ikke eksisterende medmindre man betaler for mad eller drikke ombord, til fordel for andre lavprisselskaber og for den sags skyld traditionelle netværkselskaber, så fejler benpladsen hos easyJet ikke spor og toiletterne er som udgangspunkt altid rene og pæne. Du kan roligt flyve med easyJet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *