Sidste nyt fra pressemødet i Aarhus – Her er de nye SAS ruter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS satser og investerer en halv milliard i Aarhus Lufthavn og har lige nu offentliggjort hvilke ruter der kommer til.

I løbet af det kommende år vil SAS åbne flere ruter op. Det vil både være helårsruter, men også sæsonruter. Der vil blive placeret fly i lufthavnen af typen CRJ900 og SAS oplyser selv at der vil blive lavet omkring 200 nye arbejdspladser.

Lars Sandahl Sørensen siger til finans.dk at:

Vi investerer ekstra 150 mio. kr. årligt i at skabe et bedre netværk fra Aarhus Lufthavn, og der er lavet en aftale for en treårig periode fra april næste år. Vi er overbeviste om, at der er et stort kundegrundlag for offensiven

De 6 nye ruter er:

  • Oslo – 2 gange daglig afgang
  • Stockholm – 1 daglig afgang
  • München – 1 daglig afgang
  • Mallorca – 1-2 gange ugentlig
  • Malaga – 1-2 gange ugentlig
  • Split – 1-2 gange ugentlig

Derudover øges indenrigsruten til København med 25%. Det bliver så 10 daglige afgange i stedet for de nuværende 8.

Ruterne fra Aarhus som SAS vil have i fremtiden (lavet i GC Map).

Ruten til Munchen er rigtig vigtig for Aarhus og omegn, da den forbinder til rigtigt mange ruter til både Europa, men også langruterne i Star Alliance netværket. Så en morgenafgang og en aftensafgang vil være det helt rigtige og ikke kun den ene som er udmeldt.

Luftbro mellem Aarhus og København 

SAS øger samtidig flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent, hvilket vil være med til at styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark. Samlet set vil SAS fra april 2018 beskæftige 3-4 fly i betjeningen fra Aarhus.

Med det nye samarbejde står Aarhus Airport foran en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent. Samarbejdet med SAS er blandt andet et forsøg på at imødekomme konkrete ønsker fra lufthavnens erhvervskunder.

Formanden for lufthavnen, Torben Boldsen siger

For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *