Sikrer overlevelse: Easyjet sælger ni fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det britiske lavprisselskab Easyjet forsøger at sikre dets overlevelse, ved at sælge fly og lease dem tilbage.

Ni fly blev i denne uge solgt til omtrent 2,5 milliarder kroner, i en transaktion hvor Easyjet forsøger at sikre overlevelse. Flyselskabet har tidligere solgt flere af dets fly, for at rejse kapital til betaling af regningerne.

Coronakrisen hærger fortsat flyselskaberne. Måske endda mere end før. For der nåede knapt at komme gang i lidt ruteflyvning, før anden bølge af corona ramte den vestlige verden. Som en hammer direkte i ansigtet på – blandt andet – denne branche.

Mens mange flyselskaber er gået i en retning, som indebærer lån på milliarder, statstilskud og store gældsposter til rejsende som aldrig kom afsted, så har Easyjet fundet en anden vej. Selskabet indløser nemlig kapital, uden at reducere dets flåde, ved at sælge selvejede fly til leasingselskaber, og derefter lease flyene tilbage. En attraktiv handel. Både for flyselskab og leasingselskab.

Den seneste transaktion på 305,7 millioner britiske pund, eller omtrent 2,5 milliarder kroner, indebar ni Airbus A320-fly. Noget tyder endda på at Easyjet ikke er færdige med at indløse kapital. I hvert fald udtaler det selv, at det konstant vil vurdere muligheden for at forbedre likviditeten, og fortsat kigger på at få omsat aktiver.

Easyjet ejer efter transaktionen 152 fly, mens det leaser 193 fly.

Foto: Easyjet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *