Singapore Airlines går i luften med dansk Michelin-restaurant

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Singapore Airlines, verdens mest prisvindende flyselskab, og den danske Michelin-restaurant Kokkeriet har sammen udviklet fire nye retter inspireret af det traditionelle ’mormorkøkken’ med et nordisk touch. Michelin-kvalitet ombord på fly er udfordrende på grund af kvalitets- og sikkerhedskrav samt højdens påvirkning af vores smagsløg.

Efter halvandet år er retterne klar til at gå i luften med SQ351 og sende de rejsendes smagsløg i den syvende himmel med rabarber, hyben og kruspersille som klare nordiske islæt.

Vores smags- og lugtesans reduceres markant, når vi kommer op i højere luftlag. Alligevel er god mad med lokalt særpræg en del af Singapore Airlines’ løfte til passagerne.

Derfor har flyselskabet sammen med Michelin-restauranten Kokkeriet og flycateringvirksomheden Gate Gourmet udviklet fire nye gourmetretter med et nordisk touch til rejsende på ruten København – Singapore.

Sammy Shafi, ejer af Kokkeriet fortæller:

Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden ombord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse.

Og hos Singapore Airlines ser man frem til at tilbyde de rejsende unikke gourmetretter i skyhøj kvalitet. Erwin Widjaja, General Manager for Singapore Airlines Nordics siger:

Kokkeriet tilbyder altid deres gæster det ypperste, og vi har samme tilgang – vi ønsker altid at give vores passagerer den bedste service. Tiden ombord er en vigtig del af rejsen, hvad end det er ferie eller forretning. Nye og unikke smagsoplevelser med et nordisk udgangspunkt er et supplement til vores prisvindende vinkort og eksklusive champagner.

Singapore Airlines og Kokkeriet fremviser her de to første retter. Foto: Singapore Airlines

I relation til smag er parterne også fokuseret på lokale særpræg og regionale råvarer, der både kan tilføre unik smag og bidrage til en forsyningskæde præget af omhu. Fx er der rabarbersaft fra Bornholm og hybenbalsamico udviklet i Skanderborg til at overraske og forkæle de mange rejsendes smagsløg.

Michelin-chef: Svært at undvære det personlige skøn

Kokkeriet kreerer mad inspireret af det traditionelle ’mormorkøkken’ – og restauranten anvender teknikker fra det nordiske køkken som fx rygning, saltning, syltning, fermentering og udtræk. Men der er langt fra at kreere Michelin-mad i eget køkken til at servere mad i et fly.

Læs mere: Læs om InsideFlyers åbne “behind the scenes” tur til netop Gate Gourmet sammen med Singapore Airlines

Casper Vedel Jensen, Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia, forklarer:

Alene kravene til varmebehandling af maden i et flykøkken er helt anderledes end i gourmetchefens eget køkken, hvor hans skøn er afgørende, og der er plads til fleksibilitet. Vi har haft et tæt samarbejde og afprøvet mange metoder for at nå hertil, hvor vi kan levere unik kvalitet med samme høje sikkerhedsstandard som altid.

Det kom bag på Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet og hovedmanden bag de nye retter, at det var så udfordrende at genskabe en ret til servering ombord. Til det siger Morten Krogholm:

Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt. Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende!

De nye retter kan nydes af alle, der rejser med på Business Class hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn. To retter kan nydes fra den 31. marts. Det drejer sig om ’Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé’ til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé’ til hovedret.

Forretten fra Kokkeriet: Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé. Foto: Singapore Airlines
Hovedretten fra Kokkeriet: Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé. Foto: Singapore Airlines

De to næste retter serveres fra maj 2019.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *