DAT’s første afgang til Aberdeen starter i en bus til Billund

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Siden forrige uge, har ruten mellem Esbjerg og Aberdeen været lukket grundet flyselskabet BMI gik konkurs

I dag åbner DAT dog deres nye rute imellem de to byer, og forbinder igen Esbjerg med de øvrige byer i den nordeuropæiske olietrekant. Klokken 10.40 skulle de sende en ATR 42-500 afsted med den første portion passagerer, og flere journalister – heriblandt InsideFlyer. Grundet tæt tåge må afgangen dog flyttes til Billund Lufthavn, hvilket de dog gør i god stil, og med blot 1,5 times forsinkelse på turen samlet set.

Det stoppede dog ikke DAT fra at holde en flot åbningsceremoni med sækkepiber, dans og champagne!

Siden BMI´s konkurs har der været stor medieopmærksomhed omkring ruten, og det er noget DAT har kunnet mærke. Derfor inviterer de i dag pressen med til Aberdeen, for at markere genåbningen af ruten. Samtidig vil de give os et indtryk af hvad det vil sige at flyve med DAT.

DAT er dog ikke alene om at genåbne ruten. Om præcis en uge åbner Loganair nemlig på samme strækning, og rutekrigen kommer for alvor til at gå i gang der. Læs mere om det, i denne artikel.

Som nævnt i denne tidligere artikel, bestræber DAT sig på, at på trods af at man flyver i Economy Class, skal det være en førsteklasses oplevelse. Heriblandt skal cateringen være garant for dette. Der er i dag smørrebrød på menuen – det er rigtig længe siden vi sidst har prøvet det på et fly, og glæder os til at blive præsenteret for DAT´s produkt mere generelt.

Klokken ca. 13 lander DAT for første gang i Skotland, og vil formentlig blive modtaget med vandsalut, som det er kotume når nye flyselskaber kommer til en lufthavn. kort efter vender flyet næsen hjemover, og vi vil gøre status på vores oplevelse med ruten.

Læs med i morgen, når vi udgiver en trip report!

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *