Singapore Airlines udskyder indkøb af nye fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Singapore Airlines (SIA) Group har indgået aftale med Airbus og Boeing om ændring af planlagte flyleveringer.

Resultatet er, at nogle fly i SIA Group’s ordrebog leveres hen over en længere periode end oprindelig aftalt. Det betyder, at leveringerne sker ud over den aktuelle fem-års periode. Det giver god mening at udskyde eller annullere flyindkøb i denne tid. Det er forsat usikkert hvor lang tid der kommer til at gå for kapaciteten er tilbage på 2019 niveau.

Det vil gøre det muligt for SIA-gruppen at udskyde mere end $4 mia. i kapitaludgifter mellem FY20 / 21 og FY22 / 23 til senere år. Det vil re-kalibrere introduktionshastigheden af nye fly i flåden som følge af den bratte efterspørgselsnedgang efter flyrejser som følge af Covid-19 pandemien.

Ud over at sprede leveringen ud over en længere periode, har SIA reageret på forventede ændringer i det langsigtede flådebehov udover FY25 / 26 med konvertering af 14 Boeing 787-10-fly til 11 yderligere Boeing 777-9-fly.

Den tilpassede ordrebog for SIA Group per 9. februar 2021 er:

Aircraft modelTotal
Airbus A320 Family35
Airbus A350-90015
Boeing 737-831
Boeing 787 Family20
Boeing 777-931

Aftalerne med Airbus og Boeing er nøgleelementer i vores strategi for at navigere i ændringerne forårsaget af Covid-19-pandemien. De giver os mulighed for at udskyde kapitaludgifter og kalibrere den hastighed, hvormed vi tilføjer kapacitet, og tilpasse dem begge til den nu forventede genopretningshorisont for international flytrafik.

Samtidig bevarer vi vores målsætning om til stadighed at drive vores virksomhed med en flåde bestående af nye fly, så SIA Group til enhver tid tilbyder størst mulig komfort og innovative produkter til kunderne, sikrer driftseffektivitet og fortsat aktivt understøtter vores bestræbelser på at sænke CO2-emissionen væsentligt. Tiltagene bidrager til at cementere vores ledende position i luftfartsindustrien, også når den kommer sig efter pandemien.

Goh Choon Phong, administrerende direktør i Singapore Airlines.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *