Slut med coronarestriktioner i den kollektive transport

Københavns Lufthavn tog

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mandag forsvinder kravet om pladsbillet på de lange togture, og dermed er det helt slut med coronarestriktioner i den kollektive transport.

Efter mere end halvandet år med forskellige restriktioner i den kollektive transport er det fra næste uge igen hverdag, som det så ud før corona. Fra mandag den 13. september 2021 bliver kravet om pladsbillet på intercity- og intercitylyntog fjernet, og dermed er der også mulighed for at komme med som stående passager.

Takket være stor tilslutning til vaccinationer kan vi nu igen bruge den kollektive transport frit. Vi har været igennem en helt uvirkelig tid med en pandemi, som har lukket store dele af landet ned i lange perioder. Den kollektiv transport har fungeret i alle faserne og har hen over perioden kunnet opretholde driften for bl.a. det samfundskritiske personale med forskellige grader af restriktioner.

Det er imponerende, og jeg vil gerne sige stort tak til både passagererne, ansatte og transportørerne. Men jeg vil også glæde mig over, at det fra på mandag igen er helt almindelig hverdag i den kollektive transport. Og jeg håber, at endnu flere danskere vil vende tilbage til busser, tog og metro. Det er der mange gode grunde til at gøre.

Benny Engelbrecht, Transportminister.

Med ophævelsen af de sidste restriktioner kan man rejse mere fleksibelt. Kun Lyn+ har krav om pladsbillet, som det også var tilfældet før corona. Det betyder også, at man igen skal betale for en pladsbillet, hvis man ønsker at være sikker på at få et sæde.

Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger gælder stadig.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *