Slut med ultra-billige flybilletter i Østrig

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Østrigs regering indfører, sammen med en ny flyskat, en minimumspris på flybilletter.

Østrigs regering er med et nyt tiltag gået til stålet overfor lavprisselskaber, der praktiserer prisdumping på flybilletter. Fremover må en flybillet ikke koste under 40€ (omkring 300 kr.). Derudover ændres flyskatterne af klima og miljø-hensyn.

Tidligere har det ellers været muligt, at finde flybilletter ned til få euro. Dette har ikke engang kunne betale skatter og afgifter på flyvningerne, og har gjort det svært for netværksselskaberne at konkurrere med for eksempel Ryanair og Easyjet.

Derfor er det nye tiltag også en håndsrækning til det nationale flyselskab, Austrian Airlines, som er hårdt trængte ovenpå corona-krisen.

Høje afgifter på korte flyvninger

Østrigs regering har indført en flyskat på 12€ uagtet længden på flyvningen. Det med undtagelse af flyvninger på under 350 kilometer, som fremadrettet skal beskattes med 30€ per passager.

Tidligere har flyskatten på korte flyvninger været 3,5€ per passager, hvor mellemdistancer er blevet beskattet med 7,5€ og langdistance med 17,5€. Belægget for at beskatte de korte flyvninger højere, er at man ønsker at befolkningen i stedet for benytter de regionale togforbindelser i landet.

Hovedbillede: Loredana Cioclei.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *