Spanien får det røde kort af Danmark

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Udenrigsministeriet har netop sendt en pressemeddelelse om, at alle unødvendige rejser til Spanien frarådes.

Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) undrer sig og mener, at beslutningen er taget på et spinkelt grundlag. Det kunne lade sig gøre med Sverige og åbne op for enkelte regioner, så det burde også være tilfældet med Spanien.

Covid-19 spreder sig på det spanske fastland, og smittetrykket er nu så højt, at Udenrigsministeriet fraråder rejser dertil. Det er en fornuftig beslutning. Men at man fra Udenrigsministeriets side beslutter at lukke hele landet med en enkelt pennestrøg er urimeligt. På både Balearerne og De Kanariske Øer er der ikke tale om nogen alarmerende stigning i smittetrykket, og danske turister bør derfor stadig have muligheden for at rejse til for eksempel Mallorca, også i de kommende måneder.

Derfor ønsker Danmarks Rejsebureau Forening, at Udenrigsministeriet genbesøger deres hidtidige beslutning om ikke at udarbejde regionale rejsevejledninger for visse lande, fordi det er for ”administrativt tungt”.

Det er fair nok, at der skal lukkes for rejser til for eksempel Catalonien, hvor smitten breder sig. Men det er kommet som noget af en overraskelse, at Udenrigsministeriet bare lukker hele landet ned, og ikke engang overvejer at udforme en mere differentieret rejsevejledning.

Vores forventning er nu, at ministeriet snarest indfører en regional rejsevejledning for Spanien. Kanarieøerne ligger flere tusind kilometer fra Barcelona, de har et meget lavt smittetryk og der burde ikke være noget til hinder for, at danskere trygt kan rejse til for eksempel Tenerife eller Gran Canaria. Vi synes helt enkelt, at det er en forkert beslutning, man har truffet.

Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening

Ønsket om regionale rejsevejledninger gælder i øvrigt ikke kun for Spanien. Det vil også give mening for andre store lande, herunder for eksempel USA, Indien, Kina, Thailand, Tyrkiet og Tyskland. Med de store geografiske afstande som der er, så giver det ikke mening at lukke ned for hele lande – det må kunne klares inden for regioner uden at det er administrativt for tungt. Det er trods alt en meget vigtig opgave at sikre at Danmarks borgere kan agere, samt at erhvervslivet inden for turismen kan sælge deres produkter.

Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning indebærer at rejsende, der allerede er i Spanien, kan rejse hjem efter deres oprindelige rejseplan på deres oprindelige billet. Der er således ikke tale om, at den rejsende skal komme hjem med det samme eller skal evakueres. Heller ikke selvom der måske er mere end en uge tilbage af rejsen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *