Stockholm Arlanda Lufthavn laver en kæmpeinvestering i at udvide lufthavnen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Stockholm Arlanda Lufthavn har via ejerne Swedavia fremlagt en udbygningsplan som betyder at Stockholm Arlanda Lufthavn laver en kæmpeinvestering i en udvidelse af lufthavnen for sek 13 milliarder over de næste 30 år.

Dette kommer kort efter at opgraderingen og renoveringen af Terminal 2 er færdiggjort. Terminal 2 er blevet meget mere rejsevenlig og behagelig at rejse fra og noget som faktisk på mange områder gør den bedre end Terminal 5.

Bonusfeber - Stockholm-Arlanda - Ny T2 billede

Designbillede af Terminal 2 (fra http://www.swedavia.com/)

 Grunden til at udvidelsen starter nu er en klar forventing og plan om at kunne håndtere 35 millioner passagerer  i 2040. I dag håndtere lufthavnen cirka 21 millioner passagerer om året.

Dette kapacitets stigning skal ske ved at den nuværende Terminal 5 udvides med en ekstra finger som er målrettet de større fly som man allerede ser der kommer flere og flere af. Dertil kommer der en nødvendig udvidelse af security, tax free og andre områder i lufthavnen for at kunne håndtere denne stigning i antallet af passagerer.

Dertil laves der også udvidelser i nær området ved at lave en kontorbygning med op til 15.000 kvadratmeter:

The next step in this development phase is the establishment of Sky City Office One, a planned office complex with 15,000 square metres of space to be located right next to the airport.

Ovenstående er et citat fra pressemeddelsen og viser helt konkret ønsket om at blive en førende lufthavn i Skandinavien og Nord Europa og dermed en direkte konkurrent til Københavns Lufthavn. Det bliver derfor spændende at se hvilket modspil som der kommer fra denne side.

[box style=’info’]

 

Link til pressemeddelsen

Deltag i snakken omkring hvad Københavns Lufthavn skal gøre – Klik her

[/box]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *