Storbyferie er populær blandt danskerne om vinteren

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De Spontane storbyferier til de klassiske destinationer hitter

Rom, London og New York. Storbyferie er den ferieform, som danskerne oftest rejser på. Mere end hver tredje dansker (38 pct.) har således været på storbyferie en eller flere gange i løbet af de seneste år. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

I en ellers ofte hektisk hverdag kan en lille smuttur ud af de vante omgivelser ofte være både tiltrængt og direkte balsam for sjælen. Og når det skal være nemt og uden alt for meget transport samt med masser af oplevelser, shopping og god mad, ligger storbyferien som regel ligefor.

Storbyferien har da også for længst overhalet både charterferie, skiferier og de oversøiske rejser i popularitet.

Således fortæller mere end hver tredje (38 pct.), at de over de seneste år har været på en eller flere storbyferien.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.001 danskere.

Storbyer også populære i vintermånederne
Storbyferiens popularitet kan måske til dels forklares med, at man altid kan nappe en forlænget weekend i London, Prag eller Barcelona. Vejret betyder nemlig ikke nødvendigvis så meget, når man skal kigge på butikker, gå en tur i zoo eller se på mennesker, mens man nyder sin kaffe. 

Da vi for år tilbage begyndte at udbyde fleksible rejser til bl.a. alverdens storbyer, var fokus mest på forår og efterår. Men vintermånederne er begyndt at komme efter det, og vi ser flere og flere, der vælger at rejse til fx Rom, Barcelona og Paris for det lidt mildere vejr, lidt afslapning og senere også for at julegaveshoppe

Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Storbyferien bliver mere og mere spontan
Hos Apollo ser man dog også, at danskerne er væsentligt mere spontane med at bestille storbyrejsen end tidligere. Storbyferien bestilles simpelthen tættere på afrejse end nogensinde før.

Mens man planlægger en charterferie til De Kanariske Øer eller en rundrejse i Vietnam, så er storbyferie for mange en lidt pludselig indskydelse. Vi får måske en god idé, mens vi sidder over aftensmaden, eller en pludselig trang til bare at komme væk for en weekend, og så ryger vi til tasterne. Så vi er meget tættere på afrejse end med andre typer ferier. Det ser vi særligt ift. storbyrejserne lige nu

Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Men hvor rejserne danskerne så hen på storbyferie denne vinter? Hos Apollo er det de klassiske storbydestinationer, der hitter. Øverst på listen over solgte storbyrejser ligger Rom, så kommer London, Prag, Malaga, Barcelona, Paris, New York, Athen, Lissabon og Malta.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *