Strejke i 2 lufthavne i Berlin: Risiko for forsinkelser og aflysninger

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den tyske fagforening for servicefagene, Verdi, varsler om forsinkede fly og aflysninger grundet strejke blandt personalet i Berlins to lufthavne fredag den 10. marts 2017. Lufthavnspersonalet kræver bedre arbejdsbetingelser og lønforhøjelser.

Passagerer, der flyver til Berlins lufthavne Tegel og Schönefeld, er blevet varslet om timelange forsinkelser og mulige aflysninger fredag den 10. Marts 2017, grundet arbejdsnedlæggelser blandt medlemmer af den tyske fagforening Verdi.  Strejken er planlagt til skulle finde sted kl. 04:00 lokal tid og vare indtil 05:00 lørdag morgen.

Fagforeningen Verdi forhandler med arbejdsgiverne i de to lufthavne om bedre løn- og arbejdsforhold for mere end 2000 ansatte.

Strid om lønninger

Verdi har krævet 1 Euro mere i timen pr. medarbejder næste år og også forbedrede kollektive aftaler for personalet. Arbejdsgiverne har omvendt tilbudt en 8 % lønstigning over de næste 3 år.

Verdi siger, at fredagens strejke vil være “uundgåelig”, fordi arbejdsgiverne står fast på at de ikke vil forhandle deres tilbud.

Verdi lavede en undersøgelse blandt lufthavnspersonalet i sidste uge og 98,6 % af de adspurgte stemte positivt for en arbejdsnedlæggelse. Oprindeligt ville Verdi kun have givet en halv dags strejkevarsel, men Verdi oplyser, at strejkevarslet det blev forøget grundet hensynet til passagererne. Lufthavnspersonalet har inden for de sidste måneder haft andre strejkeaktioner i tyske lufthavne, ligesom både piloter og flypersonale hos Lufthansa også har strejket mange gange grundet stridigheder om løn- og pensionsforhold.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *