Sunclass Airlines fyrer 200 danske medarbejdere

Sunclass Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Spies flyselskabet Sunclass Airlines skal trods allerede store besparelser, skære endnu mere ned i forretningen. Det koster blandt andet 200 danskere arbejdet.

I går kom det frem, at selskabet Sunclass Airlines, trods store spareinitiativer, alligevel må fyre 200 danske medarbejdere i flyselskabet. Det kommer i kølvandet på fire hårde måneder, med absolut minimum af flyvninger. Samtidig bygger besparelserne på de lange udsigter til bedring i branchen.

Derfor indgik selskabet i forhandlinger med fagforeninger om, hvordan besparelsen kunne effektueres, selvom det kom til at koste store dele af de ansattes stillinger. Selvom medarbejderne har bidraget med lønnedgang, hjemsendelser og effektiviseringer, er det stadig ikke nok, og skal selskabet reddes er det den helt store sparekniv der skal i spil.

I Sverige ser det anderledes ud, hvor 10 fagforeninger forhandlede om hvordan reduktionen skulle foregå. 9 ud af ti fagforeninger blev enige med Sunclass, men den sidste fagforenings protest betød at samtlige 175 kabinepersonaler i Sverige måtte afskediges.

Her var grundlaget, at unionen bag ikke ville acceptere en reduktion i løn, hvorfor selskabet ikke havde råd til at beholde nogen af de ansatte kabinepersonaler i Sverige.

Hovedbillede: SpiesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *