Swiss Airlines med ny flytype (Bombardier C Series) til deres Europæiske ruter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Swiss Airlines med ny flytype til deres Europæiske ruter. Det er Bombardier C Series (CS100), som skal erstatte de 20 ældre Avro RJ100 fly.

Swiss Airlines er det første kunde på denne nye flytype, og det er en stor satsning fra Swiss i forhold til at gøre komforten bedre på deres kortere Europæiske flyvninger, hvor de i dag bruger 20 ældre Avro RJ100 fly. De nye fly vil reducere brændstofsforbruget med op til 25% i forhold til de nuværende, så det er bestemt positive for økonomien og miljøet.

I nedenstående video ses flyet i deltaljer, og det ser ud til at blive en god oplevelse som rejsende.

Selve sædekonfigurationen er 2+3 og der bliver i udgangspunktet med de første 4 rækker som business class og resten i økonomi klassen. Flyet har en kapacitet på 125 passagere og har en maksimal rækkevidde på 3650 km.

Bombardier CSeries (CS100)  Seat Map
Bombardier CSeries (CS100) Seat Map

Det er derfor interessant for rejsende ud af København, da der vil være  god chance for at denne model vil komme til at tage nogle af turene til enten Zürich eller Genevé. I dag serviceres denne rute typisk af Airbus A319/A320, men også i enkelte tilfælde af netop Avro RJ100. Da kapaciteten på det nye Bombardier CS100 er på 125 vil jeg vurdere at dette er en god kapacitet til mange af afgangene til/fra København.

Vi kan derfor allerede forvente at se dette nye fly i løbet af efteråret i Danmark.

Bombardier C Series Swiss Airlines farver som ankommer første gang til Zürich med vandsalut. Hvornår sker dette i København?
Bombardier C Series Swiss Airlines farver som ankommer første gang til Zürich med vandsalut. Hvornår sker dette i København?

For de lidt mere teknik interesserede er der her en video gennemgang af cockpittet:

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/broXwnZhOVY”]Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *