SWISS får sin første Airbus A320neo

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det schweiziske flyselskab SWISS har lige modtaget sit første nye Airbus A320neo-fly. Det har fået navnet “Engelberg”. De resterende 24 fly i ordren leveres inden udgangen af 2024.

SWISSs kort- og mellemdistance flåde består i dag af forskellige varianter af fly i Airbus A320-familien. De ældste af disse fly er nu mere end 25 år gamle og begynder at være modne til udskiftning. Lufthansa-gruppen har for længe siden besluttet at fortsætte med at bruge Airbus A320. Også SWISS har lige modtaget sin første af den mere moderne og miljøvenlige A320neo.

Levering er den første af en ordre for 25 fly, der skal modtages inden udgangen af 2024. Ordren er fordelt på A320neo (17 fly) og den større A321neo (8 fly).

Flyet med registreringsnummer HB-JDA landede i Zurich torsdag formiddag. Foto: SWISS

Vores nye fly i Airbus A320neo-familien vil hjælpe med til at reducere gennemsnitsalderen for SWISS-flåden markant. Når alle flyene er leveret, vil vores flåde være en af de yngste i Europa med en gennemsnitlig alder på ni år. Disse milliard investeringer vil også gøre os mere miljøvenlige, da avancerede og brændstofeffektive fly er et af de bedste redskaber til at reducere luftfartens miljøbelastning.

Thomas Klür, administrerende direktør, SWISS.

Nye og mere behagelige sæder

I 2018 besluttede Lufthansa-gruppen at standardisere sæderne i gruppens tre største flyselskaber. Det nye sæde, der blev udviklet i samarbejde med sædeproducenten Geven, vil tilbyde bedre komfort til passagererne og giver også mulighed for opladning gennem USB-stik. Lufthansa fik sit første fly med de nye Geven-sæder sidste år. Nu har SWISS også fået sit første fly med de nye sæder.

Sådan ser de nye sæder fra Geven ud. Foto: Lufthansa Group

SWISS vil bruge de nye Airbus A320neo på ruter i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Flyene har plads til højst 180 passagerer.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside www.insideflyer.no

Forsidefoto: Airbus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *