Tænker du på krydstogt? Besøg Hamburg Cruise Days

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den nordtyske havneby Hamborg har 13. – 15. september besøg af 12 krydstogtsskibe, der alle deltager i Hamburg Cruise Days. Du kan besøge skibene og deltage i de mange aktiviteter på havnen. Måske finder du ud af, om din næste ferie skal være et krydstogt

Jeg har 2 gange været på krydstogt: Første gang var sejlads på russiske floder, kanaler og søer fra St. Petersborg til Moskva. Den anden gang var en tur langs Grønlands vestkyst – fra Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord) til Ilulissat (Jakobshavn ved Disko bugten). Begge gange var en stor oplevelse. Jeg værdsætter, at mit “hotelværelse” flytter sig om natten og jeg næste dag kan gå i land i en ny by – og få nye oplevelser og indtryk. Derfor kunne jeg godt tænke mig at prøve et krydstogt igen.

Jeg ved dog ikke, om det skal være tur langs med Norges kyst, en rundtur i Østersøen eller sejlads i Caribien.

12 skibe på 3 dage

Det vil være oplagt at hente inspiration i Hamborg over weekenden 13. – 15. september, hvor man afvikler Hamburg Cruise Days. 12 krydstogtskibe lægger til i byen i løbet af weekenden. Både mindre skibe til sejlads på Europas floder og store skibe, der kan krydse Atlanterhavet og sejle på togter i Caribien.

Krydstogtskibet MSC Preziosa er med sine 1751 kahytter og en besætning på 1388 personer det største skib på Hamburg Cruise Days. Der er ialt plads til 3502 passagerer
Foto: Kees Torn
Det mindste skib er flodbåden MS Frederic Chopin. Skibet har en besætning på 23 personer, 42 kahytter og plads til 80 passagerer.
Foto: Radosław Drożdżewski

De 12 skibe er beskrevet på hjemmesiden for Hamburg Cruise Days. Skibene vil typisk have åbent hus en af dagene. Derfor skal du planlægge dine besøg.

Parade

Arrangementet begynder fredag kl. 14 og slutter søndag ved 20-tiden Ud over besøg på skibene, udstillinger og underholdning på kajen, kan du lørdag aften overvære paraden, hvor skibene sejler i konvoj. Dette har været en af de store begivenheder de tidligere år.

Paraden lørdag aften.
Foto: Copright: Hamburg Cruise Days/ CHL PhotoDesign Christian Lietzmann

Sådan kommer du til Hamborg

For at få mest ud af turen til Hamborg, er det oplagt at tage en forlænget weekend. Og måske også undersøge, hvilke turistattraktioner du ellers skal besøge i Tysklands næststørste by.

Jyder og fynboer vil formentlig tage bilen til Hamborg. Det giver også mulighed for at handle i grænsebutikkerne på hjemvejen. Bor du på Sjælland kan du også vælge flyet. SAS har 5 direkte afgange fra Købehavn til Hamborg. Men en søgning på SAS hjemmeside viste, at du kan rejse billigere, hvis du rejser fra København via Oslo eller Stochholm. Og så optjener du endda flere EuroBonus point. Lige nu ligger billetpriserne på en SAS returbillet fra knap 1.700 kr på GO og godt 2.500 på PLUS (afhængig af, hvornår du rejser).

Lufthansa har også mange billetter fra København via Frankfurt, München eller Dusseldorf. Her starter priserne på en returbillet ved 1.516 kroner, hvis du er fleksibel med afrejsetidspunkt, og du ønsker at rejse billigst muligt. Disse priser kan dog ændres over de kommende dage.

Vi har på InsideFlyer anmeldt mange hoteller i Hamborg – så jeg vil anbefale dig at søge efter disse på www.insideflyer.dk, hvis du er i tvivl om, hvor du skal overnatte.

Forside foto: Copyright: Hamburg Cruise Days/ CH PhotoDesign Jan SchugardtHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *